Naslovna BiH Uhapšen Fikret Abdić

Uhapšen Fikret Abdić

0
Izvor: Klix

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sinoć Fikreta Abdića, aktuelnog načelnika Velike Kladuše.

Abdić zvani Babo je uhapšen na osnovu Interpolove crvene potjernice koja je raspisana na zahtjev hrvatskog Ministarstva pravde.

Pripadnici SIPA su saopštili Abdiću zbog čega ga privode te ga ljubazno pozvali da krene s njima do Regionalnog ureda u Banjaluci. Iz Laburističke stranke su kazali da su Fikreta Abdića uhapsili na njegov 82. rođendan, a snimak privođenja su snimali članovi njegove porodice.

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja te pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlasti i omogućavanje drugom sticanja protupravne imovinske koristi.

Fikreta Abdića tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme – vilu u Voloskom vrijednu 1,9 miliona kuna. Takođe se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smio jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih firmi, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali. Obojica su se na početku suđenja izjasnili da se ne smatraju krivima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име