Naslovna Hercegovina Gacko Unutarstranačke svađe SNSD se lome na fotelji direktora RiTE Gacko

Unutarstranačke svađe SNSD se lome na fotelji direktora RiTE Gacko

0

Sukobi unutar SNSD na relaciji Luka Petrović – Srđan Milović prelamaju se na fotelji direktora RiTE Gacko.

Istina je da je sinoć generalni direktor RiTE Gacko Miodrag Šešlija podnio je ostavku, ali ne svojom voljom nego nakon što je to od njega tražio predsjednik Nadzornog odbora Milinko Milidrag.

Milidrag je telefonskim putem održao sjednicu NO i da je ostavku od Šešlije tražio po direktivi uprave Elektroprivrede, koji će pokušati da dovedu poslušno rukovodstvo u RiTE Gacko.

Prema izvorima našeg portala, prva opcija je bila da na njegovo mjesto dođe predsjednik kluba odbornika SNSD-a u Gacku Petar Marković, kojeg je zbog prihvatanja uloge poslušnika naribao Srđan Milović, da bi ovaj u jutarnjim časovima otišao na dodatne konsultacije sa Lukom Petrovićem. Nakon što je tražio kontak sa Miloradom Dodikom, a što je Petrović odbio obrazlažući mu da je to za njega “previsoko”, ovaj se predomislio i odustao od ponuđene fotelje.

Inače, Marković je jedan od izvršnih direktora u RiTE Gacko.

Ono što je sigurno jeste da se traži pogodna osoba koja će počistiti jedan broj rukovodilaca i provesti kampanju otpuštanja radnika, što već duže vrijeme traži Luka Petrović.

Pored krize rukovođenja, RiTE Gacko se suočava sa brojnim poslovnim problemima i finansijskim dubiozama, tako da ima pravne države kao što nema, prva stvar za sređivanje stanja u ovom javnom preduzeću bi trebala da bude posao za krim-policiju i raščišćavanje brojnih kriminalnih radnji.

ISTOK

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име