Naslovna Region URA: Formiranje nove vlade Crne Gore u završnoj fazi

URA: Formiranje nove vlade Crne Gore u završnoj fazi

0

Izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić saopštio danas da proces formiranja nove vlade Crne Gore ulazi u završne faze i da je glavni cilj URA da ta vlada bude inkluzivna i reformska.

Kako je saopšteno iz tog pokreta, Mikić je rekao da je Crna Gora, nakon odluke Glavnog odbora SNP-a o ulasku u manjinsku vladu, “korak bliže formiranju nove evropske vlade”.

Naveo je da je cilj URA da Vlada ima podršku 49 poslanika u parlamentu i da se ubrza dinamika razgovora i pregovora, “jer građani Crne Gore više nemaju vremena za gubljenje”.

Na konstataciju da svaka partija drugačije vidi prioritete rada evropske vlade, Mikić je odgovorio da svi moraju biti svjesni da je to reformska, prelazna vlada i da je ispunjavanje obaveza iz evropske agende prioritet.

“Deblokada procesa evropske integracije, sprovođenje reformi iz EU agende, rešavanje nagomilanih problema u pravosuđu, nastavak borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovođenje i unapređenje započetih ekonomskih reformi i reforma izbornog zakonodavstva u skladu sa preporukama OEBS/ODIR-a su u vrhu prioriteta nove Vlade”, poručio je Mikić.

Istakao je da će se Vlada baviti i drugim aktivnostima “u cilju stavljanja ad akta otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsku javnost, kao što su pitanja odnosa sa vjerskim zajednicama”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име