Naslovna Republika Srpska Uvođenje Joanikija u tron ohrabrenje za svetosavski narod

Uvođenje Joanikija u tron ohrabrenje za svetosavski narod

1
Izvor: BN Foto: Ilustracija

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović uputio je čestitku Njagovom visokopreosveštenstvu Joanikiju povodom ustoličenja na tron Mitropolita crnogorsko-primorskog.

„Vaše ustoličenje od velikog je značaja za sve vjernike Srpske pravoslavne crkve i sav naš narod. Sigurni smo da će Vaše Preosveštenstvo znati da nas vodi,  kao i Vaših 40 prethodnika, u dugoj i slavnoj istoriji Mitropolije crnogorsko-primorske. Svi oni znali su da i u teškim vremenima sačuvaju vjeru i čast našeg naroda i odgovore brojnim iskušenjima koja su se pred njima nalazila “ – poručio je Šarović.
.
„I pored svih iskušenja koje kao narod i danas prolazimo, svi znamo i osjećamo da će Vaš dolazak donijeti mir, radost i vjeru u naša srca ali prije svega za nas nephodnu mudrost i sabornost čije ste Vi oličenje. Imati duhovnog vođu kao što ste Vi veliko je ohrabrenje za sav vjerujući  svetosavski narod“ – stoji u čestitci.

„Zbog toga Vam još jednom upućujem iskrene čestitke i želje da svoju časnu dužnost vršite dostojanstveno, u zdravlju i miru“ – poruka je predsjednika SDS-a.

(BN)

1 KOMENTAR

  1. Ovaj sa svetosavljem nema nista a sa srpstvom ima sto vec 30 godina Srbima prodaje muda pod bubrege Otvorim sajt na njemu dvije njegove slike ne bi da je Tito usto iz groba. Izgleda da ste pored vlasti narodu rijesili ogaditi i opoziciju

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име