Naslovna Uncategorized Vaš telefon vas sluša, kako to zaustaviti?

Vaš telefon vas sluša, kako to zaustaviti?

0
Izvor:

Vaš telefon sluša svaku vašu riječ čak iako je on zaključan! Tako ste mogli da vidite npr. ako želite da  kupovite jaknu,patike ili nešto  treće da vam baš te reklame iskaču na vašim instagram i facebuke profilima, kao i na googlu. Vaš telefon vas sluša i pomaže vam da lakše nađete ono što želite. Ipak nekada to izaziva paranoju jer koliko puta ste pomislili jel moguće da telefon zna šta ja želim?

To je zbog toga što u pozadini rade funkcije za koje niste ni znali da su uključene, kao na primer „OK Google“. Kako biste aktivirali vašeg asistenta na Android uređaju, potrebno je da kažete reči koje će ga probuditi, a to znaju da budu „Ok Google“ ili „Hey Google“. Potom vaš telefon koristi taj audio koji započinje, kako bi aktivirao telefon sve dok ne završite naredbu.

Ovakve interakcije su arhivirane kako bi poboljšale usluge. Možete da pogledate sve komande koje možete da zadate vašem Google asistentu tako što posetite My Google Activity. Kliknite potom na „Filter by date & product“ i izaberite „Voice & audio“ opciju.

Kada kupite novi telefon odmah dobijete ove opcije,a ukoliko želite da ih ugasite, potrebno je da onesposobite „Hey Google“, audo monitoring dok vozite i Google search microphone. Jednom kada to uradite, Google vas više neće slušati! To ćete uraditi u četri koraka:

 1. Otvorite aplikaciju i kliknite na podešavanja
 2. Nađite opciju „Google Assistant“ i uđite u nju
 3. Kliknite na „Voice Match“
 4. Isključite „Hey Google“ prevlačenjem dugmeta u lijevo

Kada ste isključili „Hey Google“ opciju pojavio vam se novi prozor sa naslovom „While driving“, nemojte da izađete odatle, već kliknite „Driving Setting“. Potom ugasite opciju „While driving“ prevlačenjem dugmeta u lijevo.

 Da bi ovu pciju u potpunosti zaustavite morate da uradite još sedam koraka:

 1. Uđite u podešavanja (settings) vašeg telefona
 2. Nađite „Apps & notifications“ ili „Apps“
 3. Potom nađite Google aplikaciju i kliknite na nju
 4. Tu se nalazi opcija „Permissions“
 5. Tu ćete videti šta ste sve dozvolili Google-u
 6. Kliknite na mikrofon
 7. Sa opcijom „Deny“ ćete sprečiti Google da koristi vaš mikrofon

Ako ste uradili sve sada se možete osjećati sigurno i vaš telefon neće više slušati vas i vaše razovore.