Naslovna Region VASKRS U BOROVU: Idu ulicom i viču „Ubij Srbina“. Policija ne reaguje...

VASKRS U BOROVU: Idu ulicom i viču „Ubij Srbina“. Policija ne reaguje (VIDEO)

0
Izvor: Kurir
Grupa muškaraca snimljena je danas, na dan pravoslavnog Uskrsa, kako u Borovu u Hrvatskoj ide ulicama i viče „Ubij Srbina“. Snimci su objavljeni na Fejsbuk stranici „Općina Borovo Opština Borovo“.

Na njima se vidi kako muškarci uz pratnju policije skandiraju i provociraju. Mladići prolaze kroz mesto gde žive Srbi i uzvikuju „Ubij Srbina“ dok policija polako ide iza njih kolima i ne interveniše.

 

Povorka se zaputila do spomenika 12 hrvatskih policajaca koji su na ovaj dan 2. maja 1991. godine poginuli u sukobu sa lokalnim stanovništvom.

Inače ova navijačka grupa već godinama napada i maltretira Srbe u Vukovaru, a poslednja dva dana to čini sa Srbima u Borovu.

Tako su se juče, za 1. maj, takođe u pratnji policije okupili u centru ovog mesta i na zidu jedne privatne prodavnice iz Vukovara, uz odobrenje vlasnika, napravili ogroman mural sa hrvatskom zastavom i znakovima hrvatskih vojnih snaga. Sve vreme dok su šarali po zidu, čuvale su ih jake policijske snage.

Na svojim stranicama na društvenim mrežama već su najavili obračun sa onima koji taj mural budu dirali, prenosi Blic.

Kako kažu meštani Borova, ova navijačka grupa već danima patrolira po selu, ispitujući teren, a jednog mladića su i napali pored pravoslavne crkve.
Opština Borovo je reagovala povodom oslikavanja murala i najavila da će naći rešenja da ga ukloni.

Ako neko smatra da se na ovakav način može graditi zajednički život i razmišljati o budućnosti trebao bi se malo zapitati o čemu je razmišljao. Da li je direktor Veleprometa, trgovine koja u Borovu posluje godinama i čije su mušterije meštani Borova, davajući saglasnost grupi nepoznatih ljudi koja je došla u Borovo da naslikava murale kojima mesto u Borovu nije, uopšte razmišljao. Ako jeste onda se nije rukovodio razboritošću.

Na ovakav način samo se raspiruju tenzije i ni na koji način se ne doprinosi razvoju zajedničkog života između većinskog naroda i pripadnika srpske zajednice.Pozivamo sve meštane Borova da ne nasedaju na ovakvu provokaciju, a mi ćemo pronaći način da se izgled parka vrati u prvobitno stanje u što skorijem vremenu, saopštili su iz Opštine.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име