Naslovna Hercegovina Trebinje Vatrogasci imali pune ruke posla: U Trebinju u prošloj godini zabilježena 501...

Vatrogasci imali pune ruke posla: U Trebinju u prošloj godini zabilježena 501 intervencija

0
Izvor:

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje u prošloj godini imali su 501 intervenciju, od čega najviše – 282 požara niskog rastinja, a ukupan broj intervencija trebinjskih vatrogasaca je nešto veći u odnosu na 2019. godinu.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Spaso Rosić rekao je Srni da je u prošloj godini bilo 112 asistencija vatrogasaca, zatim 41 požar na kontejnerima, dok su prevozna sredstva gorjela 14 puta.

On je naveo da su vatrogasci intervenisali kod požara dimnjaka 17 puta, stambeni objekti gorjeli su tri puta, dok je bilo pet požara na pomoćnim objektima.

Vatrogasci su intervenisali i u devet saobraćajnih nezgoda i kod jedne poplave.

Rosić ističe da su prošle godine vatrogasci u Trebinju intervenisali kod devet šumskih požara velikih razmjera koji su trajali po nekoliko dana, čije gašenje su otežavali vremenski uslovi i nepristupačan teren.

– Na prvom šumskom požaru koji je izbio ljetos u naselju Banjevci, imali smo pomoć Helikopterskog servisa Republike Srpske koji nam je pomogao tako da je požar prilično brzo lokalizovan – kaže Rosić.

On ističe da je oprema sa kojom raspolažu trebinjski vatrogasci na zadovoljavajućem nivou, te da su u ovoj godini od Vatrogasnog saveza Republike Srpske dobili novu opremu sa kojom će im uz onu koju već posjeduju, biti olakšan rad prilikom intervencija.

– Početkom ove godine dobili smo navalno vozilo duple kabine, komandno vozilo i manje vozilo za šumske požare – kaže Rosić.

 

Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име