Naslovna Hercegovina Veče koje će Trebinje dugo pamtiti:Marko Luis oduševio publiku (VIDEO)

Veče koje će Trebinje dugo pamtiti:Marko Luis oduševio publiku (VIDEO)

0

Kantautor Marko Luis održao je večeras veličanstven koncert na Trgu slobode, u okviru drugog dana „Trebinje džez festivala“ u organizaciji Kulturnog centra Trebinje.

Marko Luis važi za nekoga ko briše granice u muzici, spajajući zvuke soul, R’n’B i pop muzike sa elementima etno kulture. Već po prvim taktovima bilo koje njegove pjesme prepoznaje se jedinstven stil, kojim se izdvojio na domaćoj muzičkoj sceni.

Marko nije krio svoje zadovoljstvo što gostuje u Trebinju i to upravo na džez festivalu.

„Mislim da je bitno da postoji svaki žanr – i urbana i komercijalna scena. Drago mi je da i moji prijatelji Vasil Hadžimanov i Jovan Maljoković dolaze u Trebinje, i da mi izvođači imamo tu mogućnost da vidimo ovako lep grad, a sa druge strane, lepo je da se dešava neka tradicija vezano za urbanu muziku i, uopšte, za muziku inspirisanu džezom“, izjavio je Marko Luis na konferenciji za medije.

Smatra da mora da postoji i urbana muzika, i popularna i komercijalna, a drago mu je da se stvara i da „pliva“ jedan novi talas koji je inspirisan ne samo džez muzikom, nego uopšte muzičkom istorijom:
„Odlično je što postoji publika koja to sluša. To su nekad novi talasi, nekad su to novi ‘pikovi’, ali se non-stop nešto dešava, što je super, pogotovo što se cela muzička industrija digitalizuje. Tako da je mnogo lakše da muzika dođe do potrošača i taj savršeni krug se dešava, samo što još mora da dođe na jedan viši nivo na ovim prostorima“.

Marko Luis je jedan od omiljenih autora, ali i saradnika na regionalnoj sceni. Kaže da voli da sarađuje, voli duete i kada se nađu dvije različite energije.

„Gledam da što više radim sa ljudima koji su potpuno drugačiji od mene i koji mogu da me izvuku iz moje zone komfora“, dodao je.

Luis je odmah na početku koncerta napravio sjajnu atmosferu i prenio pozitivnu energiju na publiku, koja je vidno uživala dva sata.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име