Naslovna Hercegovina (Video) Kako je protekla konstituvna Skupština? Od početka do kraja zasjedanja.

(Video) Kako je protekla konstituvna Skupština? Od početka do kraja zasjedanja.

0
Izvor:

Danas je veoma burno bilo u Skupštini Grada Trebinja. Iako je trebalo sve da protekne svečano i sa što manje tenzija prvo zasjedanje je bilo veoma burno i pokazalo da opozicija više neće biti pasivna več ozbiljan učesnik u raspravi.

Krenimo redom:

Prije početka Skupštine Grada Trebinja, narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću nije dozvoljeno prisustovanje radu lokalnog parlamenta. Dragoslav Banjak je reaogovao prema poslovniku koji je izmjenjen 2018 godine i po kome nije dozvoljeno prisustvo narodnih poslanika.

Poslije svega ovoga konačno je počela i konstutivna Skupština Grada Trebinja. Dešavanje pred sam početak sjednice su se prenijeli i na samu Skupštinu pa su tako opozicioni poslanici osudili odluku da radu Skuštine ne prisustvuje Nebojša Vukanović. Takođe opozicija je tražila da mjesto potpredsjednika pripadne opozicij što je vladajuća većina odbila. Zatim se pristupilo polaganju zakletve.

Poslije zakletve pristupilo se tajnom glasanju na kome je za predsjednika Skupštine Grada izabran Dragoslav Banjak iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), za potpredsjednika Skupštine Đorđe Miljanović iz Ujedinjene Srpske (US). Za zamjenika gradonačelnika Grada izabran je Dražen Bošković iz Socijalističke partije (SP). Za vršioca dužnosti sekretara skupštine izabran je Velibor Bodiroga. Na ovome glasanju 19 odbornika vladajuće većine je bilo za dok je 10 opozicionih poslanika bilo protiv. Sa tim je završena svečana Skupština ali ne i borba između pozicije i opozicije.

Rasprava i svađe su nastavljene na konferenciji za novinare na kome su se obratili gradonačelnik Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, predsjednik skupštine Dragoslav Banjak.

Poslije njih na konferenciji za novinare su govorili i odbornici opozicije Đorđe Vučinić, Nebojša Milišić i Saša Borjan.

Sa ovim obraćanjem je završena rasprava u Skupštini Grada Trebinja. Prvo zasjedanje lokalnog parlamenta pokazalo je da ćemo gledati veoma zanimljiva skupštinska zajsedanja.

Trebinje 24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име