Naslovna Republika Srpska Vidović: Sljedeće godine povećanje plata i penzija (VIDEO)

Vidović: Sljedeće godine povećanje plata i penzija (VIDEO)

0
Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović najavila je da će u idućoj godini doći do povećanja plata i penzija u Srpskoj.

Istakla je da su svi makroekonomski pokazatelji dosta povoljni i da će BDP na kraju ove godine imati rast iznad očekivanog.

Vidovićeva je rekla da je inflacija u septembru bila 2,6 odsto, te da je najniža u odnosu na sve zemlje u okruženju.

Vidovićeva je rekla da nisu tačne informacije objavljene u pojedinim medijima da će inflacija u Srpskoj u narednoj godini „pojesti“ jednu do dvije plate, jer za tako nešto ne postoje relevantni pokazatelji.

Ona je navela da je BDP Republike Srpske rastao u prvom tromesečju ove godine 2,3 odsto, u drugom 10,2 odsto, a u trećem između pet i šest odsto.

Vidovićeva je istakla da je rast indirektnih poreza u Republici Srpskoj 19,7 odsto, a rast direktnih 11 odsto.

Ona je navela da Republika Srpska trenutno ima pokrivenost uvoza izvozom 79,9 odsto, što nije nije imala nikada od kada postoji.

– Izvoz Republike Srpske je veći za 30 odsto, a uvoz za 22 odsto zaključno sa 30. septembrom ove godine – istakla je Vidovićeva na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade.

Navela je da Srpska ima najveći broj zaposlenih radnika od kada se taj broj prati u Republici Srpskoj, a da prerađivačka industrija raste sa 14,9 odsto, te da su svi makroekonomski pokazatelji dosta povoljni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име