Naslovna Region Više novih zemljotresa potreslo Hrvatsku, jedan snage 4,9 stepeni po Rihteru.

Više novih zemljotresa potreslo Hrvatsku, jedan snage 4,9 stepeni po Rihteru.

0

Epicentar zemljotresa zabeležen je 18 kilometara zapadno od Siska, piše portal Indeks.

Petrinja:Spasioci noćas nisu nikog našli pod ruševinama

Pripadnici HGGS noćas su obišli 84 sela i zaseoka na zemljotresom pogođenom području oko Petrinje, a načelik te službe istakao je da nisu zatekli ljude pod ruševinama ili one kojima je potrebna hitna pomoć.

„Zatekli smo ljude napolju, nismo nikog našli pod ruševinama. Imali smo, doduše, dve osobe s prelomima ruku, koje smo zbrinuli i predali hitnoj medicinskoj pomoći“, rekao je Josip Granić javljajući se iz Petrinje za Hrvatski radio, prenosi Hina.

Još jedan zemljotres potresao Hrvatsku, 4.1 stepen

SISAK – U Hrvatskoj je registrovan još jedan zemljotres u 9.21 sati jačine 4,1 stepen.

Prema podacima Evrospko-mediteranskog seizmološkog centra, epicentar zemljotresa bio je 14 kilometara od Siska.

Duga besana noć za stanovnike epicentralnog područja HR

PETRINJA- Za građane Hrvatske, posebno u epicentralnom području Petrinje, Siska i okolnoih sela, protekla noć je bila duga i besana, uz neprestano podrhtavanje tla.

U jucerašnjem snažnom zemljotresu, prema nnformacijama nadležnih, poginulo je najmanje sedam osoba, među kojima ima dece, dok je više desetina povređenih, od kojih jedan broj teže.

Gradonačelnik Petrinje:S ruševina otpada sve što do sad nije

PETRINJA – Ne možemo reći „Dobro jutro, nije nam dobro“, rekao je jutros gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović u javljanju u emisiju Dobro jutro na HRT-u.

On je rekao da ih je u 6.15 jutros pogodio treći, ako ne i četvrti zemljotres – kraći ali snažan.

„U Sisku noćas skoro niko nije spavao“

SISAK – Nakon jučerašnjeg razornog zemljotresa oko podneva i niza slabijih koji su potom usledili, u većini hrvatskih mesta većina ljudi noćas oka nije sklopilo, kaže Petronela Radetić iz Siska za Tanjug.

„Treslo je celu noć na pola sata, sat. Ležali smo obučeni i spremni da sa najneohodnijim stvarima istrčimo napolje iz stana ako to bude bilo potrebno. Bila sam umorna, juče sam prestajala na ulici celo popodne, ali nisam mogla da zaspim. U stan smo se vratili tek sinoć nakon što su vatrogasci utvrdili da je bezbedno“, kaže Petronela.

Nisu utvrđena oštećenja na postrojenju nuklearke Krško

Posle jučerašnjeg zemljotresa u Hrvatskoj nisu utvrđena nikakva oštećenja na postrojenju nuklearne elektrane Krško i nije bilo uticaja na okolinu, izjavio je Stane Rožman, direktor te nuklearke u kojoj je zaustavljen rad posle zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, prenosi Index.

„Trenutno je nuklearka u sigurnosnom prekidu. Očekuje se da će uskoro opet početi normalno da radi“, rekao je juče Rožman za regionalnu televiziju N1.

Tanjug

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име