Naslovna Region Više od 200 institucija u Crnoj Gori primilo prijeteće poruke

Više od 200 institucija u Crnoj Gori primilo prijeteće poruke

0
Prijeteće poruke danas je primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori i za sutra je najavio pojačano prisustvo policije, rekao je pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović.

Gorović je istakao da je Uprava policije preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti, prekontrolisala sve objekte koji su bili predmet prijetnji – obrazovne institucije, lokalne samouprave, komunalne službe, te utvrdila da su bezbjedni.

On je izjavio za Radio-televiziju Crne Gore da će u tim objektima sutra biti evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktivnostima obezbijediti da se učenici i nastavno osoblje osjećaju bezbjednije.

Gorović je naveo da je još rano govoriti o adresi sa koje su stigle prijeteće poruke, dodajući da će rezultati u narednom periodu pokazati ko je potencijalni pošiljalac.

Ista situacija sa lažnim dojavama o bombama dogodila se i 1. aprila, a Gorović je naveo da je i to predmet tužilačke istrage.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore donijelo je odluku o obustavi nastave zbog dojave o bombama u više škola širom te zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име