Naslovna Izdvajamo Više od 46.000 potpisnika peticije za hapšenje Milorada Dodika

Više od 46.000 potpisnika peticije za hapšenje Milorada Dodika

1
Izvor: Insajder.in

Nakon što je u nedjelju pokrenuta online peticija za hapšenje i procesuiranje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, za nepunih 48 sati više od 46.500 građana potpisalo je ovu peticiju.

Peticiju za hapšenje Milorada Dodika pokrenuo je bh. youtuber Amir Hadžić, a kao razlog za hapšenje Dodika navodi se kako Milorad Dodik već dugi niz godina krši mir i sigurnost svih građana Bosne i Hercegovine, te da se njegove najave o otcjepljenu Republike Srpske mnogu okarakterisati kao državni udar “kako bi prikrio svoje kriminalne i druge kriminalne aktivnosti”.

Peticiju je do ovog trenutka potpisalo preko 46.500 ljudi.

“Rat” peticijama uslijedio je prije nekoliko dana nakon što je Milorad Dodik pokrenuo peticiju o neprihvatanju Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida te je pozvao sve građane RS-a da potpišu peticiju i na taj način pokažu kako su jedinstveni u “borbi” protiv odluka visokog predstavnika u BiH.

1 KOMENTAR

  1. Тешко је бити без памети као Амир Хаџић, ипак има доста присталица, лајалица. Вјерујем да знају зашто могу да ухапсе Додика, а ако не знају нека покушају ако им дозволи за чунак.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име