Naslovna Izdvajamo Višković najavio mjere zbog poskupljenja ali se ne zna kada će biti...

Višković najavio mjere zbog poskupljenja ali se ne zna kada će biti realizovane?!

0

Cijene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj ne prestaju da rastu, pa za litar goriva građani moraju da izdvoje od 2,60 do čak 3 konvertibilne marke. Sve to ugrožava i građane ali i privredu koja je suočena sa brojnim problemima. Premijer Republike Srpske najavljuje mjere, međutim za sada je nepoznato kada će to biti konkretizovano.

Divljanje cijena goriva  ne prestaje, a građani su na sve većem udaru jer se cijene  konstantno povećavaju. Predstavnici distribudera kažu da je marža u Republici Srpkoj ograničena, i da je poskupljenje posljedica povećanja nabavnih cijena. Kada će doći do  zaustavljanja rasta  ,za sada niko ne otkriva.

Premijer Radovan Višković kaže da je Republika Srpska  spremna da na nivou BiH budu suspendovane akcize na naftu i naftne derivate. Najavljuje da će to na sastanku koji će biti održan u četvrtak predložiti predsjedavajućem Savjeta ministara i premijeru Federacije BiH.

Za sada je međutim nepoznato da li će i kada ova mjera biti konkretizovana. Višković kaže da ostaje pri stavu da treba da se uvede i diferencirana stopa PDV-a. Najavio je i zamrzavanje cijene brašna u Republici Srpskoj, ne precizirajući kada će se to dogoditi.

U međutvremenu iz Privredne komore upozoravaju da Ukrajinska krajinska kriza već ostavlja brojne posljedice i na domaću privredu.  Premijer uvjerava da oni koji su direktno ugroženi neće ostati bez pomoći.

Posebno je problematično što rastu cijene gotovo svih uvoznih sirovina, a za sada je nepoznato kako će se u narednom periodu kretati cijene što je veoma nepovoljno jer od sirovina iz uvoza zavisi poslovanje i opstanak brojnih privrednika u Republici Srpskoj.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име