Naslovna Hercegovina Trebinje VIJEROVALI ILI NE… Višković u Trebinje stigao automobilom, pala i prva predizborna...

VIJEROVALI ILI NE… Višković u Trebinje stigao automobilom, pala i prva predizborna obećanja

0

U narednih mjesec dana nastaviće se obnova putnog pravca Trebinje-Stolac koji je od velike važnosti za stanovnike Hercegovine, rečeno je nakon sastanka predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića sa rukovodstvom grada Trebinja. Osim rehabilitacija ove dionice puta najavljene su brojne druge investicije važne za Hercegovinu.

Nakon brojnih najava rekonstukcije puta Ljubinje-Žegulja- Stolac,koji je jedan od najvažnijih veza krajnjeg juga sa ostatkom Republike Srpske i BiH, sa početkom građevinske sezone kreće se sa radom.

-Sinoć sam se dovezao automobilom, da ne bude da zvaničnici u Trebinje dolaze samo letjelicama pa ne znaju kakvi su putevi. Prevoj Žegulja treba da se uredi i već je raspisan javni poziv i izabran izvođač. Na pola kilometra puta nije riješeno pitanje eksproprijacije, ali izvođač će već u narednih mjesec dana krenuti u rehabilitaciju ovog dijela puta –  rekao je premijer Radovan Višković.
radovan

Da putna infrastruktura Hercegovne nije najsjajnija, svjesni su u Vladi RS, pa će u naredne tri godine raditi na rekonstrukciji puta Tjentište-Brod na Drini za koju je prema prvim procjenama potrebno 50 milona maraka.

-Putni pravac Tjentište-Brod na Drini ćemo riješavati vrlo brzo, to je investicija od nekoliko desetina miliona KM. Samo djelimična rehabilitacija puta od Broda prema Šćepan Polju do veze sa mostom koji će se graditi preko Drine je investicija blizu 50 miliona KM. To ćemo finansirati iz budžeta i radiće se u naredne tri godine. Godišnje ćemo odobriti onoliko sredstava koliko je potrebno za tu godinu, jer most i 23 kilometra puta se ne može uraditi ni u jednoj, ni u dvije godine.

Jedna od tema današnjeg sastanka bila je i nastavak izgradnje istočne obilaznice u Trebinju za koju je potrebno dodatnih 16 miliona KM. Vlada je obećala sredstva i plan je da se završi, takođe u naredne tri godine.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име