Naslovna Izdvajamo VLADA SRPSKE SE SMILOVALA: Od ponedjeljka rekonstrukcija puta Ljubinje-Žegulja

VLADA SRPSKE SE SMILOVALA: Od ponedjeljka rekonstrukcija puta Ljubinje-Žegulja

0

Nakon ogromnog pritiska javnosti, Vlada Republike Srpske se ipak smilovala na građane Hercegovine i odlučila da uloži koju marku u ove dotrajale hercegovačke puteve. Radovi su pauzirani odmah nakon izbora 2022.godine a trebali su biti završeni u junu 2023. godine.

„Obavještavamo Vas da će u skladu sa Rješenjem br. 13.03/345-2071/23 od 25.08.2023. godine izdatog od Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, i u skladu sa Elaboratom o regulisanju saobraćaja, vršiti obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta MI-118 (M-6) Ljubinje-Žegulja“, saopšteno je iz „Hercegovina puteva“.

„U vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se preusmjeriti na alternativni putni pravac i to na sljedeći način – učesnici u saobraćaju koji dolaze iz pravca Mostara preusmjerili bi se prema Trebinju regionalnim putem I reda RI-6101 od Stoca preko Berkovića i Krivače do, pa dalje magistralnim putem I reda M-109 od Krivače preko Bileće ka Trebinju“, stoji u saopštenju.

Dalje navode da u suprotnom smjeru privremena regulacija saobraćaja bi se izvršila na dvije lokacije i to na čvorovima Trebinje 1 i Trebinje 2, tako što bi se učesnici u saobraćaju koji dolaze iz pravca Dubrovnika, Herceg Novog i Nikšića preusmjeravali na magistralni put I reda MI-118 i magistralni put I reda MI-109 preko Bileće do Krivače i dalje do Stoca regionalnim putem I reda RI-6101 prema .

Bitno je naglasiti, kako kažu iz ovog preduzeća, da učesnici u saobraćaju koji namjeravaju svoje putovanje završiti u Ljubinju imaju mogućnost prolaska postojećim magistralnim putem I reda MI-118 do Ljubinja, jer radovi na rekonstrukciji počinju na izlasku iz Ljubinja prema Žegulji.

Vremenski period izvođenja radova je od 28.08.2023. godine do 09.09.2023 .godine.

A, kako su naveli radovi će se izvoditi radnim danima i vikendom od 08.00 časova do 15.00 časova.

Izvor: Trebinje 24/BN

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име