Naslovna Hercegovina VLADIKA DIMITRIJE SLUŽIO NA VELIKI ČETVRTAK U NEVESINJU I MOSTARU

VLADIKA DIMITRIJE SLUŽIO NA VELIKI ČETVRTAK U NEVESINJU I MOSTARU

0
Izvor: Top Portal

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je na Veliki četvrtak u Mostaru i u Nevesinju.

Vladika Dimitrije služio je veliko bdenije sa čitanjem dvanaest stradalnih Jevanđelja Gospoda Isusa Hrista u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru i Hramu Vaznesenja Hristovog u Bijelom Polju kod Mostara uz sasluženje mostarskih sveštenika.

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski na Veliki četvrtak služio je prijepodne svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju.

Preosvećenom Vladici u liturgiji, koja se služi u spomen Hristove Tajne večere, sasluživalo je brojno sveštenstvo Eparhije.

Nakon bogosluženja vjernici su pristupili Svetoj tajni pričešća.

U besjedi, kojom se obratio vjernicima, vladika Dimitrije je poručio da u ove velike dane budemo istiniti ljudi i da ne lažemo sebe niti svoje bližnje, jer to je jedini spas kako ne bi krenuli putem izdaje i prevare.

– Treba da pazimo na naše srce i na naše bližnje, da budemo prema svima ljudi, kao što je govorio patrijarh Pavle – istakao je Dimitrije

Pravoslavni vjernici obilježavaju Veliki četvrtak, kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika.

Ovo je jedan od najznačajnijih dana u toku Velike ili Stradalne nedjelje, kada je ustanovljena sveta tajna pričešća, najsvetija tajna evharistije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име