Naslovna Hercegovina Vladika Grigorije: Ako u Ukrajini bukti rat, osjetiće ga cijeli svijet

Vladika Grigorije: Ako u Ukrajini bukti rat, osjetiće ga cijeli svijet

1

Vladika diseldorfski Grigorije objavio je na Instagramu da je “besmisleno i neljudski likovati nad činjenicom da se jedan narod našao usred rata” i da “svi koji među nama na bilo način odobravaju početak rata zapravo imaju kratko pamćenje i devedesete su prekrili debelim zaboravom”.

„Ili pak stranu biraju prema političkom opredeljenju, identifikujući se s onima koji će postići njihove neostvarene političke projekcije i osvetiti se omraženom Zapadu“, navodi vladika Grigorije u objavi, prenosi N1.

„Od svih mogućih pametovanja koje slušamo i čitamo – ostaje samo jedna surova istina: da ljudi stradaju. Oni u Ukrajini sada, a oni u Rusiji će tek“, dodao je on.

Parafrazirao je pesnika Miloša Crnjanskog koji je pisao: “Ako na Sumatri leptir mahne krilima i procveta novi cvet, osetiće se širom Zemlje”, napisao je vladika.

“Ponovio bih za njim – ako u Ukrajini ili bilo gde bukti rat, osetiće ga celi svet. Pre ili kasnije”, naveo je Grigorije u poruci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

1 KOMENTAR

  1. Kuri me bolac sta o ratu u Ukrajini misli predsjednik udruzenja gradjana u Njemackpj. Zanimalo bi me staa misli vladika hercegovacki ali toga nema ni u jednpm mediju. Jos samo prenesite sta o ratu u Ukrajini misle Natasa i Sloboda pa ste blizu dna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име