Naslovna Svijet Vojska Kosova: “Spremni smo krenuti za Ukrajinu ukoliko Rusija započne invaziju”

Vojska Kosova: “Spremni smo krenuti za Ukrajinu ukoliko Rusija započne invaziju”

0
Izvor: Pozitivna Srpska

Ukoliko NATO želi da pripadnici takozvanih Kosovskih bezbednosnih snaga idu u misiju u Ukrajinu, onda tzv. Kosovo mora biti spremno na to, izjavio je lider Pokreta za jedinstvo Valon Murati.

– Imamo partnerstvo sa NATO i normalno je da ako Alijansa zahteva saradnju i partnerstvo, ako zahteva da trupe KBS idu u pomoć, moramo biti spremni. Tako da ne vidim tu ništa sporno. Naravno da imamo veliki interes da (tzv.) Kosovo postane deo NATO-a. Pitanje odnosa sa Ukrajinom, Rusijom je pitanje koje prevazilazi nas i pripada našim saveznicima – naglasio je Murati.

Prema njegovim rečima, Kurti je došao na vlast jer je “odbijao sve procese”.

– Premijer Kurti je došao na vlast tako što je odbacio sve procese u kojima je (tzv.) Kosovo učestvovalo, a često su njegove kritike bile pravedne. Ipak, nikada nije dao predlog nekog rešenja. Bićemo pod ogromnim pritiskom u smislu dijaloga, implementacije asocijacije, a loša stvar u tome je kojim putem ćemo ići da rešimo probleme sa Srbijom i kako ćemo odgovoriti našim saveznicima, EU i SAD. Ovo su složena pitanja koja bi nas mogla koštati uvođenjem dugog statusa kvo – kazao je Murati.

On je podsetio da je Kurti bio jedan od najvećih protivnika fusnote, ali da u stvarnosti niko ko je kritikovao takvo predstavljanje tzv. Kosova nije rekao šta bi trebalo da se preduzme da se ta fusnota ukloni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име