Naslovna Region Vučić: Neko iz vlasti će primiti vakcinu kao dokaz da je ona...

Vučić: Neko iz vlasti će primiti vakcinu kao dokaz da je ona dobra

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da sutra počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova i da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao dokaz da je ona valjana.

Da li ću to biti ja, Ana Brnabić ili darija Kisić Tepavčević, videćemo, rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

Vakcina je spasila čovečanstvo, dodao je Vučić i objasnio da će odmah biti odvojene po dve doze za vakcinaciju ljudi.

Mi smo deo Kovaks sistema, odavno smo platili četiri miliona dolara i očekujemo značajan deo vakcina, ali snalazimo se i sami da kupimo koliko možemo vakcina, rekao je Vučić i dodao da su ove doze Fajzerove vakcine nabavljene samostalno, bilateralno.

Verujem da mi od sredine januara možemo da idemo na masovniju vakcinaciju, oko stotine hiljada ljudi, rekao je Vučić.

Imam poverenje u EU i komerasara Olivera Varheljija da će nam distribuirati značajne količine vakcine i da nećemo čekati mesecima posle članica EU, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da političari koji vode zemlju imaju obavezu da svojim sugrađanima obezbede vakcinu, kao što je bio slučaj sa respiratorima.

Vučić je rekao da je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u bolnici u Banjaluci, kao i da je tim lekara predvođen Goranom Stevanovićem u utorak bio tamo.

Dodikovo stanje nije idealno, onako kako bismo mi voleli, ali nije ni užasno, rekao je Vučić uz napomenu da on nije lekar da bi davao procene.

Ako bude bilo potrebe, spremni smo da ga prebacimo u Beograd, rekao je on.

Na pitanje o hapšenju Darka Eleza i borbi protiv organizovanog kriminala, Vučić je dodao da što se tiče velikih kriminalnih klanova, država će raditi svoj posao i osigurati da Srbija bude bezbedna zemlja za svoje građane.

I ovde smo pričali o nelegalnoj trgovini duvanom, rekao je Vučić koji je dodao da je zahvalan kompaniji Japan Tobako Internešenal (JTI).

Uvek smo imali odličnu saradnju sa njima, uvek su radili na najbolji način na širenju mreže proizvođača duvana. Sada sarađuju sa 250 gazdinstava i premašili su 50 odsto od ukupnog broja, rekao je Vučić.

Nedavno smo položili kamen temeljac za fabriku Tojo tajeres, podsetio je Vučić i najavio da će uskoro i u Novom Sadu uslediti jedna od najznačajnijih investicija japanske kompanije.

Gde su Japanci, tu su odgovornost, stabilnost, ozbiljnost investitora, rekao je Vučić i naglasio da je JTI jedna od kompanija koja najviše doprinosi uplatama u budžet.

Vučić je obišao poljoprivredno gazdinstvo Dejana Matića, proizvođača duvana iz Golubinaca u Sremu, koji je uz pomoć kompanije Japan Tobako Internešnal uspeo da uloži novac u proizvodnju i sušare duvana.

Zadivljen sam njihovom marljivošću, duvan je težak posao, nema lake zarade, jeste pristojna, ali mora mnogo da se radi, rekao je Vučić.

Vučić je poželeo svim vernicima koji Božić slave po Gregorijanskom kalenadru srećno sutrašnje Badnje veče i potom Božić sa željom da praznik provedu u radosti i veselju sa svojim porodicama.

Danas.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име