Naslovna Region Vučić o velikom ekonomskom planu Srbije – ukida se ekstraporez za mlađe...

Vučić o velikom ekonomskom planu Srbije – ukida se ekstraporez za mlađe od 40 godina

0
Izvor: Novosti

Predsjednik Srbije Aleksadndar Vučić izjavio je da se ukida obaveza plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina, ali i trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada.

– Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak za građane mlađe od 40 godina. Riječ je o onom ekstraporezu koji plaćaju svi koji imaju platu veću od prosjeka. To je signal za mlade da mislimo na njih. Zatim uvodimo trogodišnje oslobođenje od plaćanja poreza i doprinosa u iznosu od 70 odsto na zarade zaposlenih koji prvi put ulaze na tržište rada. To će direktno dovesti do povećavanja zarada mladih. Pod tri, oslobođenje od 70 odsto poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja – rekao je predsednik.

Vučić je naveo da će u Srbiju uskoro stići još stranih investicija i najavio otvaranje razvojnih centara za mlade.

– Imaćemo rast od 12 do 16 odsto u drugom kvartalu i sigurno rast od 6 odsto na godišnjem nivou. To znači da ćemo već krajem godine imati uslove da povećamo plate i penzije – rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име