Naslovna Hercegovina Bileća Vujović: Čast mi je da otvorim legat Borisu Komneniću

Vujović: Čast mi je da otvorim legat Borisu Komneniću

1
Izvor: Istok

U prisustvu obožavalaca lika i djela Borisa Komnenića, kao i njegove rodbine, sinoć je u Domu kulture „Jevto Dedijer” u Bileći otvoren legat ovom poznatom glumcu porijeklom iz Bileće.

„Bileća je sigurno prepoznatljiva i po Borisu Komneniću, a čast mi je što sam bio u prilici da otvorim njegov legat. Nažalost, nisam imao priliku da ga upoznam, sem kroz njegove uloge, koje će ostati upamćene”, izjavio je načelnik opštine Bileća, Veselin Vujović.
O ulogama, nagradama, priznanjima kao i o uticaju ovog velikog glumca na kulturni život naših krajeva govorio je Miodrag Hrnjaz- Ljumo, predsjednik Zavičajnog kluba „Osvit”, koji je i organizovao ovu manifestaciju.

„Boris je nažalost, otišao kada je najviše mogao dati glumi, pozorištu i filmu.Imao sam zadovoljstvo da razgovaram sa ovim velikim umjetnikom, i on je dok je govorio o bilo čemu ustvari govorio o Trebišnjici. Trebišnjica mu je bila izvor i inspiracija svega što postoji.Pred njegov odlazak u Svetu zemlju naši razgovori su se završavali pričom o ovoj rijeci. Naša je želja da se pozorišna scena „Osvita” nazove imenom ovog velikog umjetnika”, izjavio je Hrnjaz.

Dani posvećeni Borisu Komneniću biće završeni u subotu monodramom „Vojvoda Živojin Mišić” u izvođenju glumca Boška Puletića.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име