Naslovna Hercegovina Bileća Vujović zahvalio vjernicima koji pomažu obnovu crkve u Trnovom Dolu

Vujović zahvalio vjernicima koji pomažu obnovu crkve u Trnovom Dolu

0
Radovi na obnovi Crkve Svetog Arhangela Mihaila u Trnovom dolu kod Bileće počeli su krajem maja ove godine. Crkva ima istorijski značaj i nacionalni je spomenik BiH.

Svakodnevno se izvode radovi na crkvi i oko crkve, a finansijska pomoć pristiže iz raznih krajeva.
Danas je crkvu posjetio i Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko- hercegovacki i primorski Dimitrije, koji je imao priliku da upozna i vjernike, koji svakodnevno rade na obnovi crkve.


Grupa vjernika iz sela Baljci predvođena načelnikom opštine Bileća, Veselinom Vujovićem nastavila je sa zemljanim radovima oko crkve i vađenjem kamenog poda.

„Zahvaljujemo svima koji učestvuju u obnovi ove crkve. Ponosan sam na vjernike, koji svakodnevno rade na sanaciji, a posebno sam ponosan na omladinu, koja je svojim svakodnevnim angažovanjem potvrdila da je shvatila značaj obnove ove svetinje”, izjavio je Vujović.


Arheolog Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Ljiljana Vrućinić ovih dana nadgleda radove oko crkve. Napomenućemo da su prije nekoliko dana prilikom otkopavanja pronađeni skeleti stari više vijekova.

Potrebno je još mnogo rada na sanaciji crkve, ali uz Božiju pomoć i pomoć svih dobrotvora, ova svetinja će ubrzo zasijati nekim ljepšim sjajem.

ISTOK

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име