Naslovna Uncategorized Vukanović: Dodik se plaši, ne treba mu davati slamku spasa!

Vukanović: Dodik se plaši, ne treba mu davati slamku spasa!

0
Izvor: BN

Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS-u, kazao je za N1 da opozicija ne treba davati alibi Miloradu Dodiku. Dodao je kako je predsjednik SNSD-a sam kriv za trenutnu situaciju u BiH i Republici Srpskoj te mu, kako je zaključio, ne treba davati slamku spasa.

Kazao je da je Milorad Dodik po ko zna koji put prevario narod, Narodnu skupštinu Republike Srpske i lidere svih partija u Republici Srpskoj.

“Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad. Dodik će vrlo brzo početi donositi odluke u Predsjedništvu BiH kako bi se rasporedilo ovih 600 miliona od MMF. Dodik pokušava naći alibi tako što je tobože tražio saglasnost od opozicije za sastanak sa Erdoganom. Odluke su jasne. On se sastajao sa Erdoganom više puta i mogao je tada iznijeti svoj stav. Erdogan dolazi na svadbu kćerke Bakira Izetbegovića i tu se neće sigurno raspravljati o ozbiljnim, državnim pitanjima“, kazao je Vukanović.

On je kazao da zajedno sa Jelenom Trivić, poslanicom PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, smatra kako ni na koji način ne treba se davati alibi Dodiku.

“On je sam uzrokovao ovu krizu svojim neprimjerenim ponašanjem, provociranjem Incka i međunarodne zajednice, svojim jezikom mržnje – i sada kad su došle posljedice i ne vidim zašto bi cijela Republika Srpska i narod bili taoci. On je sam napravio ovaj problem. Imao je prećutan dogovor sa Inckom i nema potrebe da se cijeli narod uvlači. Dodik je bio mezimče međunarodne zajednice 20 godina i ne vidim zašto bi mu opozicija pružala bilo kakav alibi”, kategoričan je Vukanović.

On je mišljenja da je Dodik uplašen od dolaska Šmita jer se boji da će spriječiti izborne krađe i da će izvršiti pritisak na pravosuđe da procesuira korumpirane političare.

“Zašto bi neko davao Dodiku slamku spasa? Sjetite se kad je uhapšen Mirko Šarović, Dodik je kazao da je sto posto nešto kriv. Čim kriza prođe Dodik će pogaziti sve politička partnere, ali i opoziciju. Ja sam protiv bilo kakve saradnje sa Dodikom – ili mi ili oni”.

Prema njegovim riječima Dodik se plaši jer se “nikada više nije pravdao medijima”.

“Misli da mu je posjeta Erdogana najbolja prilika da pokaže da je spreman na kooperativnost. On je mnogo puta zatezao konopac sa međunarodnom zajednicom da bi dobio lične ustupke. Sigruno ga ne interesuje srpski narod i RS jer je ne bi ovako razorio. Sjetite se šta je ranije govorio o Erdoganu, o neoosmanskoj politici, da se Turska širi na Balkanu… dok nije bio vlast u institucijama. Sad za Erdogana kaže da je važan partner, da je važna sila. On je jedan beskrupolozni makijavelista”, kazao je, između ostalog, Vukanović, gostujući u progamu N1.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име