Naslovna Hercegovina VUKANOVIĆ otkriva koja je bila pozadina Dodikove podrške srbomrscu Janezu Janši

VUKANOVIĆ otkriva koja je bila pozadina Dodikove podrške srbomrscu Janezu Janši

0

Janez Janša i njegova stranka SDS doživjeli su pravi potop na parlamentarnim izborima u Sloveniji, a uzaludna je bila podrška Milorada Dodika i poziv građanima Slovenije koji su sa naših prostora, a imaju slovenačko državljanstvo, da glasaju za njegovog prijatelja i političkog saveznika.

Janša je prošao kao Tramp, ali i kao Boris Tadić, Milo Đukanović, Nikola Gruevski, drugi lideri zemalja kojima je Dodik davao nekakvu javnu podršku, a koji su posle toga izgubili izbore i sišli sa vlasti.

Piše: Nebojša Vukanović

 

Svojim suludim potezima i politikom, nepotrebnim miješanjem u izbore i stvari drugih država, Dodik pravi veliku štetu Republici Srpskoj jer hazarderskim kockanjem i podrškom korumpiranim političarima zbog  privatnih interesa, narušavaju se odnosi sa pojedinim državama i ostavljaju trajne negativne posljedice.

Bivši predsjednik Sjeverne Makedonije Nikola Gruevski bio je predsjednik stranke VMRO DPMNE, ultradesničarske stranke koja je poznata po tome što je njen pripadnik i terorista Veličko Dimitrov, u saradnji sa ustašama Ante Pavelića, izvršio atentat na kralja Aleksandra u Marseju 1934. godine.

Janez Janša bio je ključni čovjek prilikom kratkog rata i napada na mlade pripadnike JNA u ljeto 1991. godine, te naislno i neustavno oduzeo državljanstvo Slovenije mnogim Srbima i drugim koji su do 1991. radili u Sloveniji, kršeći osnovna ljudska prava. Godinama je vodio kampanju protiv Srbije i Republike Srpske, zagovarao napade NATO-a, davao uvredljive izjave na račun srpskog naroda, i u najmanju ruku je sramno što Dodik pruža otvorenu podršku osvjedočenom srbomrscu.

Sličan se sličnom raduje, i nije čudno što Dodik uporno daje podršku balkanskim despotima koji vladaju gušeći institucije i ljudska prava, od Orbana, Đukanovića i Gruevskog do Janše, Čovića, Milanovića, uglavnom poznatim po stavovima i politici uperenoj protiv Srba i Republike Srpske. Saradnja iza kulisa je bila odlična, Janša bi na mog Dodika, ali i Izetbegovića i Čovića lansirao u javnosti „non pejper“ kako bi se cigle tenzijnj u BiH i skrenula pažnja javnosti sa ključnih problema društva, pa je trebalo pomoći „prijatelja“ kako bi se saradnja nastavila.

Pored političkih i privatnih, postoje poslovne i stare udbaške veze, a jedino je zajedničko da Srbi i Republika Srpska imaju samo štete od ovakve sulude i šizofrene politike Milorada Dodika, koji je sve podredio sebi i ličnim interesima, i nijednog trenutka ne razmišlja niti vodi računa da li će njegove izjave i potezi nanijeti štetu narodu i Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име