Naslovna Hercegovina Vukanoviću nije odobreno da prisustvuje sjednici – Poslovnik izmjenjen samo zbog njega

Vukanoviću nije odobreno da prisustvuje sjednici – Poslovnik izmjenjen samo zbog njega

0
Izvor:

Narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću nije dozvoljeno prisustvo na današnjoj sjednici u lokalnom parlamentu . Dragoslav Banjak je objasnio da Vukanoviću nije odobreno prisustvo sjednici zbog promjene poslovnika i da se treba prijaviti 48 časova prije početka Skupštine kao novinar ili gost.

„Sve do ovog saziva Narodne skupštine Republike Srpske poslanici su normalno mogli da prisustvuju svakoj sjednici i obrate se o nekim pitanjima, a čim sam postao poslanik 2018.“ , kazao je Vukanović.

Opozicioni poslanici su se oštro sukobili sa vladajućim povodom ovoga pitanja.

“ 20.11. mjenjan je Poslovnik i donesena Odluka da poslanici mogu doći samo na poziv Kolegijima. Trebinje je jedini grad i opština u Srpskoj i BiH u kojoj poslanici ne mogu doći na sjednicu lokalnog parlamenta u svom mjestu boravka. Nema Kolegijima prije ove sjednice pa se nisam nikom ni mogao obratiti sa zahtjevom. Današnje posnašanje i izmjene Poslovnika pokazuju da se boje čak moje sjene i prisustva bez prava govora. Sjednice moraju biti javne i otvorene za sve građane, a samim tim i narodne poslanike“ rekao je Vukanović.

Trebinje24

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име