Naslovna Izdvajamo Vukota odgovorio na uvrede Milinkovića

Vukota odgovorio na uvrede Milinkovića

1
Izvor: Trebinje 24

Poštovani gospodine Milinkoviću,

u poslednjih desetak mjeseci putem sredstava javnog informisanja obratio sam vam se dva ili tri puta i kao što priliči kulturi dijaloga rekao sam šta mislim o određenim pojavama koja se tiču svih nas koji živimo u Gacku čiji ste vi načelnik opštine. Zanimljivo je da niti jednom prilikom niste našli za shodno da odgovorite na iznesene navode u kojima sam vas lično kritikovao po određenim pitanjima.

Ali ste se iznenada oglasili ničim izazvani na moj komentar u kome sam objasnio šta se krije iza Dodikove ideje o sastavljanju funkcija Predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine u jednu a koju gospođa Cvijanović vidi kao „sjajan koncept“.

Ako ste u stanju da ćutite kada sam vama upućivao određene kritike i neslaganja a da u slučaju kada na temama koje su daleko od lokalne zajednice, u kojima vas lično nema ni u tragovima, branite svoje stranačke vođe ne birajući riječi, onda dolazim do samo jednog zaključka. Izjava u kojoj pokušavate da diskreditujete gospođu Trivić i mene je napisana u „Centralnom komitetu“ u Banjaluci a vas su samo obavijestili da su vas potpisali i šta ste izjavili. Prepoznao sam taj rukopis i prljavo pero Politbiroa koje je zaduženo za tu vrstu propagande a koju nažalost plaćaju građani Republike Srpske. Sa druge strane znam da niste kao mlad lokalni političar toliko iskvareni i da sve to (još uvijek) nije vaš vokabular. Vaša jedina falinka i ono na čemu vam mogu zamjeriti jeste uloga koju ste prihvatili. Da budete neko kome će drugi napisati ono što on ne misli. Takođe, prevelika je strast prema partiji kojoj se niti može a niti smije reći NE.

Kada smo već kod ove teme, podsjetiću vas na nešto što do sada nikada nisam istakao.
U prethodna tri mandata u kojima sam obavljao funkciju Narodnog poslanika, imao sam kolege iz političke partije kojoj vi pripadate. Radovana Bjelogrlića, Sašu Boškovića i Srđana Milovića. U političkoj komunikaciji sa njima nikada nisam doživio trenutke paušalne diskreditacije. Veoma korektan odnos smo imali i pored toga što smo bili na suprotnim stranama i različitim ideološkim pogledima.

Mogli su da igraju ulogu koju ste vi gospodine Milinkoviću prihvatili. I nemojte da mislite da nisu bili nuđeni da putem režimskih medija podmuklo ujedaju tuđim zubima. A vi se dobro zamislite, kako je to juče baš vas zapalo pored toliko funkcionera SNSD-a da igrate ulogu koja ni po čemu nebi trebala da vam pripadne. A sada bih se kratko i referisao na sam tekst koji vas je juče u Komitetu proslavio. Pretpodstavljam da je to vaš subjektivni osjećaj.

Prije nego što ste ušli u izrežiranu predstavu, nadam se da ste prvo pročitali moju izjavu za medije. I dajem vam časnu riječ, ja sam njen autor.

Apostrofirao sam par teza na osnovu kojih se lako dolazi do zaključka da je Dodikova teorija o spajanju dvije najveće inokosne funkcije samo jedan pokušaj kojim se želi postići utisak u javnosti o snazi njegove političke ličnosti. Smatram da ta epohalna ideja nema za cilj promjenu Izbornog zakona već podizanje Dodikovog lošeg rejtinga.
Vjerujte nisam daleko od istine kada kažem da je trenutno Dodik najveća slabost u vašoj partiji. Da skratim, obmana je postala prirodno stanište vaše političke organizacije a samim tim i politike.

Uspjeli ste da konstatujete da je žalosno da se Trivićeva i ja bavimo ozbiljnim temama a da sebi niste prethodno postavili pitanje koliko je politički neozbiljna i pravno suluda ideja da se spajaju dvije navedene funkcije u jednu. Ako vas poneko i uvaži u vašem stavu koji nije vaš (samo vam se dopao u jednom trenutku) onda mi se može donekle i oprostiti što sam po vama bio nedostojan da se bavim notornom glupošću koju ste pokušali juče da branite. To ustvari govori da nema glupih odgovora već samo glupih pitanja.

Imam u vidu da ste u tom famoznom tekstu doveli u vezu naš odnos prema institucijama Srpske sa osvrtom na naš lični dohodak. Uvjeren sam da mogu i u ime gospođe Trivić reći da sve što smo zaradili od Republike Srpske, zaradili smo našim iskrenim zalaganjem sa vjerom da može biti ova zemlja drugačija. Nijednu marku nismo ukrali od naroda što se ne može reći za one koji su vam napisali vašu reakciju.

Što se tiče stare i otrcane priče kako sam išao „na noge“ Izetbegoviću, samo ću vam reći da je to uigrana strategija koja je prisutna na srpskoj političkoj sceni još iz vremena Broza, Rankovića, Đilasa, Sretena Žujović i ostalih drugova. Laž neka bude jednostavna i kratka i neka se ponavlja do iznemoglosti. Išli su srpski funkcioneri u prostorije SDA i sjedili sa Izetbegovićem ispod ratne zastave takozvane Armije BiH. Pitajte Zorana Tegeltiju kakav je osjećaj izvršavati zadatke komiteta. Istini za volju, ni vi gospodine Milinkoviću niste bili gadljivi na lokalni SDA i gatačkog imama u izborima prošle godine. Da me ne shvate pogrešno, nije mi cilj da raspirujem nacionalnu mržnju ali naprosto ne mogu da slušam optužbe kako sam radio ono što radi suprotna strana.

I na kraju, podsjetiću vas na jedan segment iz mog otvorenog pisma vašoj malenkosti iz marta mjeseca kada ste skoro 50 naših sugrađana prije isteka ugovora o radu spremili svojim kućama. Rekao sam vam tada da razlika našeg ideološko političkog konteksta ne mora da znači da treba da budemo predodređeni na neprijateljski odnos u kojem će netrepeljivost doći do izražaja. Imam osjećaj da poslije jučerašnjeg teksta naši odnosi idu u tom pravcu. Iskren da budem, bio bih srećan i zadovoljan ako mi je procjena loša.

 

1 KOMENTAR

  1. Vukoooootaaaaaa. Oooo Vukoootaaaaa krave ti ricu po Miholjacama a ti se zajebavas po Banjaluci

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име