Naslovna Republika Srpska Za pet vikenda u pet akcija isključeno više od 5.000 pijanih vozača...

Za pet vikenda u pet akcija isključeno više od 5.000 pijanih vozača iz saobraćaja

0
Izvor:

U okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“ sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga u organizmu vozača, iz saobraćaja je isključeno 5.244 vozača u svih pet akcija za pet vikenda u julu i avgustu.

„U posljednjoj republičkoj akciji pojačane kontrole saobraćaja 92 vozača su lišena slobode do otrežnjenja ili oporavka, 84 vozača zbog koncentracije alkohola preko 1,5 g/kg i 21 vozač zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu preko 2 g/kg. Iz saobraćaja je takođe isključeno osam vozača zbog odbijanja da se podvrgnu ispitivanju utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu“, navedeno je u saopštenju.

Iz saobraćaja je isključeno 38 vozača zbog prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu, 34 zbog odbijanja testiranja, dok je kod četiri vozača testiranjem utvrđeno prisustvo opojnih droga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće sa preduzimanjem planskih mjera i aktivnosti, u cilju unapređenja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja broja poginulih lica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име