Naslovna Hercegovina Za unaprđenje zaštite od poplava i požara 370.000 Evra

Za unaprđenje zaštite od poplava i požara 370.000 Evra

0

Grad Trebinje jedan je od partnera na IPA projektu prekogranične saradnje 2014-2020 za unapređenje sistema zaštite od poplava i požara, čija vrijednost za područje grada iznosi 369.246 evra, od kojih EU sufinansira 85 odsto, a grad 15 odsto.

„Kroz ovaj projekat biće nabavljena namjenska oprema, zaštitna odjeća, oprema za rano upozorenje od nepogoda i pravovremenu intervenciju i specijalizovano terensko vozilo za potrebe TVJ Trebinje, a sve s ciljem mijačanja vlastitih službi za prevenciju, intervenciju i mitigaciju /ublažavanje/ u slučajevima katastrofa i nesreća od poplava i požara“, saopšteno je iz Službe za lokalni ekonomski razvoj grada Trebinja.

Osim Trebinja, u ovom projektu učestvuju Herceg Novi, Ravno, Konavli i Institut za razvoj i napredak Hercegovine, koji su i sufinansijeri zajedno sa Evropskom unijom.

Ukupna vrijednost projekta je 1.851.353 evra, a sprovođenje je predviđeno do avgusta 2022. godine.

Projektom je predviđeno i da partneri razvijaju procedure koje će omogućiti zajedničku borbu protiv prirodnih nepogoda u prekograničnom području, pa će u Herceg Novom, koji je nosilac projekta, biti osnovan Zajednički komunikacijski centar za upravljanje nepogodama.

 

Srna

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име