Naslovna Hercegovina Gacko Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u Gacku

Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u Gacku

0
Izvor: Radio Gacko

Posljednjih dana se bilježi porast broja zaraženih, testiranih kao i lica koja su pod temperaturom, konstatovano je na danas održanom sastanku Stručno-operativnog tima opštine Gacko.

Кako je potvrdila direktor Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“, Nevena Miljković – Mandić situacija je složena, a medicinski radnici su umorni. „U zadnjih pet dana 31 osoba je testirana, od toga su 22 pozitivne. Čekaju se rezultati za 29 lica koja su sinoć testirana. Hospitalizovana su još 3 pacijenta, a smještaj u bolnicu je jako teško organizovati“, istakla je Miljković Mandić.

Stručno-operativni tim je na sednici doneo i sljedeće zaključke:

  1. Sve mjere propisane Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 21. 03. da se dosledno primijenjuju;
  2. Pojačan rad inspekcijskih organa i pripadnika MUP-a nastaviti i u narednom periodu;
  3. Ugostiteljski objekti koji vrše usluge hrane i pića mogu vršiti usluge dostave, kao i šaltersku prodaju bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred objekta u vremenu od 06 do 21 čas.
  4. Zbog trenutne epidemiološke situacije apeluje se na građane da na saučešće ne odlaze porodično, a da se sahrane obavljaju u prisustvu što manjeg broja lica;
  5. Apeluje se na sve privredne subjekte i građane da se pridržavaju mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije;
  6. Nepoštovanje mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije biće sankcionisano u skladu sa zakonom o zaštiti i spasavanju stanovništva od zaraznih bolesti i Zakonom o javnom redu i miru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име