Naslovna Izdvajamo Zagreb od ponedjeljka “na silu” otvara lokale, a šta će biti u...

Zagreb od ponedjeljka “na silu” otvara lokale, a šta će biti u Dubrovniku?

1
Izvor:
Zagreb od ponedjeljka “na silu” otvara lokale, a šta će biti u Dubrovniku? Dubrovnik Pogled na stari grad old town
Oko 130 lokala na području Zagreba najavilo je otvaranje lokala, uprkos mjerama koje su na snazi, a koje to još uvijek brane. Naime, posljednji val popuštanja mjera sa sobom nije donio otvaranje lokala, kao ni mogućnost kafe za ponijeti koje bi se kupovale u kafićima, zbog čega su najavljena otvaranja mimo mjera i preporuka, ali i protest. 

Dubrovački dnevnik upitao je predsjednicu Ceha ugostitelja Dubrovnik Nikolinu Farčić postoje li takve najave u Dubrovniku.

“Postoje, ali ne u kontekstu otvaranja lokala koji bi onda radili nego u kontekstu demonstracije i iskazivanja nezadovoljstva tako što će se pojedini lokali otvoriti i provjetriti,” kazala je dodavši kako se u Dubrovniku još nije razgovaralo o otvaranju kao takvom.

Kad su u pitanju mjere, Farčić naglašava kako je važno sačuvati dobru epidemiološku sliku, posebno u gradovima u kojima će za nekoliko mjeseci krenuti turistička sezona, ali smatra kako bi odluke o mjerama trebale biti svedene na lokalnu razinu.

“Smatram kako otvarati treba tamo gdje za to postoje uslovi, poput dobre epidemiološke situacije, mogućnosti rada na otvorenom… Poenta je ta da se stvari moraju početi micati s mrtve tačke. Potrebno je na neki način “decentralizovati” donošenje odluka s nacionalnog na županijske štabove koji bi dalje odlučivali zavisno o situaciji s covidom,” zaključuje Farčić.

Izvor: Dubrovački dnevnik

1 KOMENTAR

  1. It’s quite natural, I can’t see that it’s a wig [Sun]. I’ve been wearing [Football] every day since I received it. [Cake] Little Maruko is so convenient ❤, it’s the same as my own hair, it’s recommended [ Watermelon][rose]

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име