Naslovna Izdvajamo „Zapisnici su prepravljani“ SDS i PDP traže novo prebrojavanje glasova i najavljuju...

„Zapisnici su prepravljani“ SDS i PDP traže novo prebrojavanje glasova i najavljuju proteste

0
Opozicija će tražiti ponovo brojanje glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske i za Narodnu skupštinu RS, saopštio je nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu u izbornoj jedinici tri i potpredsjednik ove stranke, Milan Radović.

On je pokazao papir sa jednog biračkog mjesta na kojem piše da nije dozvoljeno fotografisanje zapisnika. Radović ističe da je na jednom biračkom mjestu na kojem je registrovano 368 glasača , SNSD dobio 539 glasova.

On je kao primjer naveo da je jedan kandidat SDS dobio 0 glasova iako se glasalo za njega. Na biračkom mjestu u Karanovcu Trivićeva je imala 160 glasova, a upisano je 0 – istakao je Radović.

On je istakao da je glasanje prošlo u redu ali da su sumnje nastale kad je došlo do upisivanja broja glasova i pravljenja zapisnika.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je „došlo do prekrajanja izborne volje građana kada je riječ između 80 i 100 hiljada glasova“.

Borenović je rekao da opozicija hoće samo istinu i da na bazi dokazivih činjenica sutra u 15 časova podnosi zahtjev za ponovno brojanje glasova a na bazi toga tražiće ponavljanje izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i naš Youtube kanal.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име