Naslovna Region Žarko Pejanović pobjednik takmičenja u izležavanju u Crnoj Gori

Žarko Pejanović pobjednik takmičenja u izležavanju u Crnoj Gori

0

Pobjednik 11. takmičenja u izležavanju koje se organizuje u etno selu Montenegro, u Breznima, u Pivi, je Žarko Pejanović zvani “Knele” sa Zabjela. On je ustao sinoć, nakon 55 sati ležanja, a kako je rekao Vijestima, ustao je prije nego što je uzeo zalet.

– Ništa mi nije bilo teško i baš sam se lijepo malo odmorio. Još se nijesam bio ni zagrijao, ali nijesam želio da idem u obaranje rekorda. To ću sledeće godine kada je planirano takmičenje na kome će učestvovati svi dosadašnji pobjednici – rekao je Žarko.

Kako je istakao nije se borio za novčanu nagradu, koja je iznosila 350 eura, već za titulu, a na početku takmičenja kazao je da je u Breznu došao da odmori od podgoričkih vrućina, „pa mu je pivska arija dobrodošla“.

– Drago mi je što sam pored sebe imao takmičara riješenog da se bori. Sa mnom su došle da se takmiče sestra i supruga koje su brzo odustale, a nadao sam se da će supruga duže izdržati. Ali je zato tri puta dolazila iz Podgorice da me obiđe i podrži – sa osmijehom je rekao ovogodišnji pobjednik takmičenja.

Sa njim se za titulu najvećeg ovogodišnjeg „džabalebaroša” borio Vuk Koljenšić iz Danilovgrada, jer je preostalih sedam takmičara odustalo istog dana.

Milonja Mićo Blagojević rekao je da će naredno takmičenje biti posebno jer će okupiti sve dosadašnje pobjednike koji će moći da odmjere snage i pokažu kome izležavanje najbolje leži.

Planirano je i da nagrada bude veća.

Rekord drži Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je prošle godine ustala nakon 117 sati ležanja.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име