Naslovna Izdvajamo Zašto Dodik ćuti i izbjegava da odgovori šta je u svojoj kući...

Zašto Dodik ćuti i izbjegava da odgovori šta je u svojoj kući tri sata pričao sa Milanovićem

0

Da je u pitanju pakt Dodik – Milanović jasno je i nakon nedavnog gostovanja hrvatskog predsjednika u Laktašlima na Dodikovom imanju, koje mu je bilo usputna stanica nakon što je obilježio i odlikovao hrvatske oficire u Jajcu gdje je obilježio akciju „Maestral“ koju su pred kraj rata u BiH izvele regularne snage Hrvatske, a u kojoj su stradali Srbi.

Naš saveznik u BiH je Milorad Dodik – kazao je nedavno hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji ne prestaje da šalje otrovne strijele prema Beogradu i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Da je u pitanju pakt Dodik – Milanović jasno je i nakon nedavnog gostovanja hrvatskog predsjednika u Laktašlima na Dodikovom imanju, koje mu je bilo usputna stanica nakon što je slavio i odlikovao hrvatske oficire u Jajcu gdje je obilježio akciju „Maestral“ koju su pred kraj rata u BiH izvele regularne snage Hrvatske, a u kojoj su stradali Srbi.

I dok se mnogi pitaju da li je baš taj dan bio primjeren da Dodik ugosti Milanovića i još uz muziku, iz režima u Banjaluci niko se ne oglašva.

Ovaj postupak osudila je opozicija, ali ne i predstavnici raznih boračkih udruženja, koja su uglavnom pod Dodikovom kontrolom.

Niko od vlasti nije se oglasio ni nakon što je Milanović prije dva dana rekao da mu se „Srbi gade“…i prijetnje da „Srbija neće ući u EU pored njega živog“.

Jedini koji je to komentarisao iz vladajuće koalicije u Banjaluci je potpredsjednik NSRS Milan Petković, iz Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, koji javno tvrde da jedini u Republici Srpskoj imaju saradnju sa Vučićevim SNS-om

Petković je u emisiji TV Pink rekao da „Srbi u BiH imaju sa Hrvatima strateško partnerstvo, kao što ima Srbija sa Albancima u Albaniji“.

On je to objasnio time jer su i „Srbi i Hrvati manjinski narod u odnosu na Bošnjake u BiH“.

Ova rekacija Petkovića je uslijedila nakon što je u istoj emisiji Adam Šukalo (SNS) kazao da je Hrvatska u svemu protiv Srbije i da mu je nelogično da se niko od vlasti nije oglasio nakon posjete BiH hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji je uz pratnju policije prošao kroz Republiku Srpsku do Jajca, gdje je veličao hrvatsku akciju Maestral u kojoj je ubijeno na stotine Srba, a hiljade protjerano.

„MIlanović je iz Jajca poslao strašne poliitčke poruke u kojima je potvrdio da su regularne snage Hrvatske oslobodile zapadnokrajiške opštine a da niko na to ne reaguje ni na međunarodnom planu ali ni od domaćih vlasti u Banjaluci“, kazao je Šukalo, navodeći da mu nije jasno kako može postojati srpsko-hrvatsko partnerstvo ako Hrvatska na svakom koraku šalje otrovne strijele prema Srbima i radi protiv Srbije.

On je izrazio i čuđenje kako je srpskim političarima, osim predsjednika Vučića, dozvoljeno da posjete Jasenovac.

„Ne želim da komentarišem njegovu (hrvatskog predsjednika), privatnu posjetu, koja je bila istog dana u Laktašima, ali je nedopustivo da neko gazi po srpskim žrtvama“, kazao je Šukalo.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име