Naslovna Hercegovina Zašto nema Hercegovaca u Vladi Republike Srpske?

Zašto nema Hercegovaca u Vladi Republike Srpske?

4
Izvor:

U  Vladi Republike Srpske desetu godinu zaredom neće se naći nijedan Hercegovac. I dok Hercegovci imaju svoje prestavnike u Srbiji i Crnoj Gori, u državi u kojoj su rođeni ili vuku korijene nema mjesta.

Hercegovaca u Vladi Srpske nema od 2010. godine, a posljednji ministar koga je dala Hercegovina bio je Radivoje Bratić, koji je bio zadužen za resor poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

I dok u Vladi Republike Srpske nema Hercegovaca, Srbija i Crna Gora imaju po jednu ministarku iz Hercegovine. Tako je u novoj Vladi Crne Gore kao ministarka nauke, prosvjete i kulture izabrana Vesna Bratić.  Rođena je u Trebinju. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Bileći. Filozofski fakultet, Odsjek za engleski jezik i književnost završila je u Nikšiću 2000. godine.

Takođe njena kolegica iz Srbije Darija Kisić Tepavčević novi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije, sa ponosom ističe da je iz Hercegovine. „Iako sam rođena u Sarajevu, ja sam Hercegovka – sto odsto. Tata Bogdan potiče iz mesta Baljci, kraj Bileće“ rekla je Darija Kisić Tepavčević u intervju za Blic.

Vladajuća stranka zadnjih godina ima dobre rezultate u Hercegovini, ali i pored toga ministar iz ove regije već 10 godina nije opcija. Tako da od važnih funkcija naša regija dobija mjesto generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske, koje joj mora pripadati i ništa više.

Dok u Srbiji i Crnoj Gori Hercegovina ima svoje ministre,  grad Trebinje i sedam istočnohercegovačkih opština nemaju svog predstavnika u najvažnijem izvršnom tijelu Republike Srpske.

Trebinje 24

4 KOMENTARA

  1. Kakve to uspjehe ređa vladajuća partija u Hercegovini. Osim lopovluka drugim poslom se ne bave.

  2. Ne samo da ih nema na rukovodećim funkcijama, nego su toliko rijetki i među službenicima, da ih ima koliko treba soli za čorbu. I na sve to nikakve reakcije iz Hercegovine nema. Hercegovci se ponašaju utučeno, ćute kao da je to normalno….

  3. Sve bune i ratovi su poticali iz Xercegovine.Ovo vreme je ponizavajuce za iskonske Xercegovce.Ima nas mnogo koji patimo i trpimo ova ponizenja.Apsolutno sam za Autonomiju Xercegovine,kako ekonomsku tako i svaku drugu,cak do samostalnosti.Hobotnici treba kidati deo po deo.Drasko je uzeo BL a nadam se da cemo Mi napokon uzeti Xercegovinu.Pred vise „uglednih“clanova klana sam postavio pitanje :Zasto laki nije predsednik,rekose mi da je mnogo korisniji ovde da ugasi i ono poslednje svetlo.Eto zato nikada nece biti XERCEGOVAC u vladi ,pa iako najgori.Pisati cemo JOS o tome.Uskoro mnogo jace nego do sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име