Naslovna Izdvajamo Zašto su Berkovići izostavljeni za dodjelu pomoći?!

Zašto su Berkovići izostavljeni za dodjelu pomoći?!

0

U šturo objavljenim vijestima da  je Predsjedništvo BiH  tražilo od Savjeta ministara da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za opštine u Hercegovini postradale od skorog zemljotresa pominju se  Stolac i LJubinje ali ne i Berkovići, opština koja je pretrpila najveće štete, upozorio je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

„Dobro je što je zatraženo da se pomogne opštinama u Hercegovini ali epicentar razornog zemljotresa je bio u opštini Berkovići koja je najviše i postradala! Prema preliminarnim procjenama, šteta od zemljotresa u Berkovićima iznosi više stotina hiljada KM. Ako je greškom izostavljeno iz informacije u redu, ali ako nije apelujem da je pomoć jednako neophodno dati i LJubinju i Stocu i Berkovićima jer u nevolji su svi isti i ne smiju se dijeliti“, navodi Šarović.

Podsjećamo, prema objavljenoj informaciji članovi Predsjedništva BiH pristali su da se LJubinju dodijeli milion KM za saniranje posljedica, isto kao i Stocu, te 50.000 KM porodici mlade osobe stradale u zemljotresu u Stocu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име