Naslovna Hercegovina Zbog alkohola i droge iz saobraćaja isključeno 114 vozača

Zbog alkohola i droge iz saobraćaja isključeno 114 vozača

0

Tokom proteklog mjeseca na području koje pokriva Policijska uprava (PU) Trebinje, iz saobraćaja su isključena 123 vozača, a čak 112 njih zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je kod dva vozača utvrđeno prisustvo opijata u krvi. Osam vozača policija je isključila, jer ih je zatekla „za volanom“ prije nego što su položili vozački ispit.

Ovo su podaci PU Trebinje, koji su izneseni na današnjoj konferenciji za novinare, povodom sumiranja rezultata rada Uprave za protekli mjesec.

– Zbog upravljanja vozilima pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je u januaru ove godine isključeno 35 vozača više nego u januaru prošle godine.  Evidentirana su ukupno 1 172 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je manje za 98 prekršaja u odnosu na januar prošle godine , kada je evidentirano 1 270 prekršaja – rekao je novinarima načelnik Sektora policije Miodrag Janković i dodao da je tokom proteklog mjeseca zabilježeno 20 saobraćajnih nezgoda, u kojima nije bilo smrtno stradalih, kao ni u istom periodu prošle godine.

Na području PU Trebinje u prošlom mjesecu zabilježeno je osam krivičnih djela, što je za 66 odsto manje nego u januaru 2021. godine.

– U oblasti opšteg kriminaliteta evidentirano je sedam krivičnih djela za koje je podneseno šest izvještaja protiv sedam lica. Kada su u pitanju krivična djela protiv života i tijela zabilježena su tri krivična djela i to jedno krivično djelo ubistva i dva krivična djela teška tjelesna povreda.  U oblasti opšteg kriminaliteta, evidentirano je i jedno krivično djelo proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, te jedno krivično djelo nezakoniti lov – objasnio je načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa rekao je da je zadovoljan bezbjednosnim stanjem na području ove PU tokom januara, s obzirom na to da je rijač o mjesecu slavlja i praznika.

– Broj krivičnih djela u januaru ove godine manji je za 66 odsto, u odnosu na januar 21. godine. PU provela je niz pojačanih aktivnosti, kako u saobraćaju, tako i po pitanju  javnog reda i mira. Te aktivnosti odnosile su se na racije u ugostiteljskim objektima, zatim na pokrivanje saobraćajnih pravaca policijskim službenicima, te tehnikom – od presretača do rada, kao i aktivnosti koje se tiču alkololisanosti vozača, a sve u cilju da bismo došli do ovoga danas – poručio je Laketa.

Dodao je da je i savjest vozača i građana u januaru bila veća u odnosu na prethodne godine za vrijeme praznika.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име