Naslovna Hercegovina Trebinje Zbog dobre prilike za posao: Nakon dvije decenije u rodnom Trebinju

Zbog dobre prilike za posao: Nakon dvije decenije u rodnom Trebinju

0
Izvor: Milica Nosović

Mlada Trebinjka, nakon više od dvadeset godina ponovo je u svom rodnom gradu. Od 1993. godine više puta se selila sa porodicom, a kasnije i sama u potrazi za poslom. Od Neuma, Mostara, pa sve do Trebinja gdje i planira da ostane. Za početak našeg razgovora otkrila nam je ko je ustvari Selma?

“Selma je mašinski inženjer koji se zaljubio u dizajn namještaja i tu ostao”, započinje svoju priču Selma Fetahagić.

Iako mlada, iza sebe imaš bogato radno iskustvo, gdje si i šta do sada radila?

Počela sam kao inženjer radeći za jednu makedonsku firmu i preorijentisala se sasvim slučajno na dizajn namještaja. Od 2017. do nedavno radila sam kao projektant enterijera u Kalea namještaju.

Trebinje jeste tvoj rodni grad, ali nakon više od 20 godina upravo posao te vratio u domovinu. 

Već duže vrijeme sam razmišljala o nekoj promjeni i slučajno sam kroz posao čula za uspješnu firmu u svom rodnom gradu koja radi širom BiH. Malo sam se raspitala, posjetila kompaniju i tako je počela naša saradnja.

Za kompaniju DINECO namještaj po mjeri sam čula baš davno, pratila sam njihov rad i sviđalo mi se sve što rade. Tada nisam ni slutila da bih jednog dana mogla doći baš u tu firmu da radim. Prihvatili su me objeručke i sada je na meni da pokažem kreativnost i povjerenje koje su mi dali. Vjerujem da ćemo dugoročno sarađivati, a posebno da ćemo našim kupcima opremiti čarobne domove najkvalitetnijim namještajem.

Baviš se dizajnom namještaja, koliko je to zapravo kreativan posao, a koliko težak?

Možda je najbolje reći da je podjednako kreativan i težak – želju kupca treba pretočiti u nešto što je estetski lijepo, ugodno oku, a ujedno i tehnički izvodivo. Taj balans koji treba naći je ono što ja običavam reći da je naš posao.

Šta je najizazovnije što si radila u ovoj oblasti?

Kao najveći izazov bih istakla stan koji sam opremala u Austriji: cijelokupan enterijer rađen je u lakiranom medijapanu koji je dosta osjetljiv materijal i uklapan je prirodni kamen i kaljena stakla. Srećom, želje kupca smo uspjeli uspješno ostvariti.

Imaš li neki savjet za sve naše čitaoce koji su u proceduri uređenja svog doma?

Moj savjet je da uvijek, bilo da su upućeni u namještaj ili ne, posjete salon i puste stručna lica da im približe materijale: njihov kvalitet, finansijsku prihvatljivost, okove koji se koriste i da izađu iz salona srećni omjerom cijene i kvaliteta namještaja koji su kupili.

Da li je Trebinje pogodna sredina za život, ali i za karijeru?

Trebinje ima divan položaj: mediteranska klima, blizina mora, ni premal ni prevelik grad koji se zadnjih godina sve više širi i gradi i samim tim pruža mogućnosti za napredovanje u karijeri.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име