Naslovna Izdvajamo Zelenski: Ohladili smo se od ideje ulaska u NATO

Zelenski: Ohladili smo se od ideje ulaska u NATO

0

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je, komentarišući mogućnost priznanja Krima i nezavisnosti republika Donbasa, izjavio da postoji šansa da se pronađe kompromis u pogledu dalje sudbine tih teritorija. On je takođe poručio da je Kijev izgubio interesovanje za pitanje ulaska Ukrajine u NATO.

„Mislim da možemo da razgovaramo o pitanjima koja se tiču privremeno okupiranih teritorija i nepriznatih republika, koje niko nije priznao osim Rusije, ovih pseudo-republika. Možemo pronaći kompromis o daljoj sudbini ovih teritorija“, rekao je ukrajinski lider u intervjuu za američku televiziju „ABC World News“.

Možemo da razgovaramo o tome i nađemo kompromis u pogledu toga, ono što mi je važno je da shvatim je kako će živeti ljudi na tim teritorijama, ko želi da bude deo Ukrajine i ko u Ukrajini želi da ih prihvati, odgovorio je Zelenski na pitanje voditelja o mogućnosti priznanja Krima, Donjecke i Luganske Narodne Republike.„Pitanje je komplikovanije od samog njihovog priznanja. Ovo je još jedan ultimatum, a mi nismo spremni za ultimatume“, napomenuo je Zelenski.Kako kaže, ono što mora da se učini je da ruski predsednik Vladimir Putin počne da razgovara, da stupi u dijalog, umesto da „živi u informacionom mehuru bez kiseonika, jer, tamo se nalazi“.„Putin prima te informacije, a vi ne znate koliko su realne te informacije koje dobija“, dodao je

Ohladili smo se od ideje ulaska u NATO

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je izgubio interesovanje za ulazak u NATO.

„Što se tiče NATO-a, odavno sam se ohladio po tom pitanju nakon što smo shvatili da NATO nije spreman da prihvati Ukrajinu. Alijansa se plaši kontradiktornih stvari i konfrontacije sa Ruskom Federacijom“, rekao je Zelenski.On je takođe naglasio da Ukrajina neće „na kolenima moliti“ NATO ni za šta.Ukrajinski lider je za ljudske žrtve u Ukrajini okrivio Zapad, za koji kaže da odbija da zatvori nebo i obezbedi avione.Ranije je pomoćnih predsednika Rusije i šef delegacije na pregovorima sa Ukrajinom Vladimir Medinski u intervjuu za RT izjavio da se nada da će tokom pregovora uspeti da se pronađe rešenje na temu priznanja Krima i Donbasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име