Naslovna Republika Srpska Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Srpske Novu godinu

Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Srpske Novu godinu

0
Izvor:

 Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Srpske Novu godinu, božićne praznike svima koji proslavljaju i Dan Republike sa željom da naredna, 2021. bude godina u kojoj će uspješno biti prevaziđena kriza izazvana pandemijom, kao i svi drugi izazovi koji se nađu na putu.

“U vrijeme kada ispraćamo staru i dočekujemo novu, 2021. godinu, potrebno je da se osvrnemo na nekoliko stvari koje su važne kako za Republiku Srpsku, tako i za nas pojedinačno. Ispraćamo godinu koja je bila izuzetno teška i izazovna. Susreli smo se sa problemom koji je iz korijena promijenio naše živote i funkcionisanje društva.

Pandemija, kao globalni problem, natjerala je i nas, kao i sve druge, da redefinišemo prioriete i da prvenstveno usmjerimo pažnju i napore na zaštitu ljudskih života i javnog zdravlja, kao i na očuvanje naše privrede”, istakla je predsjednik Republike.

Ona je naglasila da je i ova kriza, osim što je donijela brojne teškoće, istovremeno iznjedrila i heroje ovog doba, medicinske radnike, na koje svi mi, kao društvo, možemo biti ponosni.

Nažalost, dodala je Cvijanovićeva, na samom izmaku, ovu godinu obilježili su i zemljotresi koji su donijeli dodatne probleme.

“Ali treba reći da su, i u ovako teškoj godini i složenim okolnostima, institucije Republike Srpske i naši građani pokazali da su sposobni da se suoče sa ovim problemima i da smo u stanju da očuvamo stabilnost i funkcionalnost Republike, kako na političkom, tako i na ekonomsko-finansijskom planu”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada Republike Srpske usmjerila ogromna sredstva u zdravstveni sektor da bi se što uspješnije borio za očuvanje ljudskih života.

“Ogromna sredstva su izdvojena i za podršku privredi kako bismo očuvali radna mjesta onih koji su zaposleni u privatnom sektoru i obezbijedili sigurnost njihovih porodica. Iako su, usljed pandemije, prioriteti promijenjeni, nismo odustali od važnih infrastrukturnih i komunalnih projekata i nastavili smo ih realizovati širom Republike Srpske. To, ustvari, znači da smo nastavili da se krećemo naprijed, možda ne željenom dinamikom, ali nismo ni stali, niti odustali od naših ciljeva”, naglasila je Cvijanovićeva u novogodišnjoj čestitki.

Ona je istakla da institucije Srpske i predstojeću, 2021. godinu, dočekuju spremni da se bore i sa pandemijom i sa drugim izazovima, i da zajednički gradimo bolju, uspješniju i razvijeniju Republiku Srpsku.

“Zato je neophodno da očuvamo stabilnost institucija jer su one jedina garancija da ćemo obezbijediti sigurnost, ekonomski razvoj i mogućnost da budemo svoji na svome. Neophodno je da očuvamo njihovu sposobnost da odgovore potrebama naših građana. U vremenu koje je pred nama, važno je i da očuvamo naše zajedništvo, socijalnu koheziju i da obratimo dodatnu pažnju na one među nama kojima je potrebna pomoć i podrška”, naglasila je Cvijanovićeva.

On je navela da vjeruje u bolju budućnost i da ne postoji prepreka koju ne možemo savladiti ako smo složni i ujedinjeni uprkos našim i različitim političkim mišljenjima i poteškoćama na koje nailazimo na našem razvojnom putu.

“Poštovani građani Republike Srpske, u predstojećoj godini Vam želim dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, i uspjeh na profesionalnom i svakom drugom planu”, poručila je predsjednik Srpske u čestitki povodom NOve godine, božićnih praznika i Dana Republike.

Srna

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име