Naslovna Republika Srpska Zolak: Spriječili smo pacijente da udišu gas za zavarivanje

Zolak: Spriječili smo pacijente da udišu gas za zavarivanje

0

Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH poslao je odgovor predsjednici RS Željki Cvijanović.

Njegov odgovor prenosimo u cjelosti:

Poštovana gospođo Predsjednice,

na Vaše jučerašnje pitanje „Zašto ćutite?“ upućeno Drašku Stanivukoviću i meni, odgovoriću u svoje i ime Agencije za lijekove i medicinska sredstva- danas je, zahvaljujući organizaciji službenika Agencije, u Univerzitetsko klinički centar nakon neznano koliko vremena ponovo isporučen lijek-kiseonik, uvažavajući zakonom propisane procedure i nadležnosti svih uključenih u ovaj proces.

 

Dakle, odgovor za Vas je- mi smo ćutali i radili, i sve što smo uradili se vrlo lako može provjeriti i potvrditi.

 

Ovu priliku ću iskoristiti da odgovorim i na pitanje koje je isplivalo u javnosti zahvaljujući pojedinim medijima, a koje je „najbolje predstavila“ vaša zastupnica Sanja Vulić, za šta sam je prijavio Tužilaštvu Republike Srpske. Pitanje se svodi na sljedeće- zašto Agencija pravi problem, i zašto „ne da narodu da diše?“. Poštovana Predsjednice, ako je problem to što je Agencija sutradan po dobijanju informacije zabranila Tehnogasu isporuku TEHNIČKOG GASA(koji, između ostalog, služi za zavarivanje) Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, i time spriječila pacijente da ga udišu, onda priznajemo da smo ga napravili i Tehnogasu, i UKCRS.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име