Naslovna Republika Srpska ERS traži revolving kredit od sedam miliona KM

ERS traži revolving kredit od sedam miliona KM

0
Izvor: Capital

TREBINJE – Matično preduzeće „Elektroprivrede Republike Srpske“ (ERS) zatražilo je od banaka revolving kredit u iznosu od sedam miliona maraka, za šta su spremni da plate kamate i druge troškove u iznosu do 300.000 KM, saznaje portal CAPITAL.

ERS se, kako su naveli, zadužuje u skladu sa Posebnom odlukom o pokretanju postupka nabavke kreditnog zaduženja, donesenom 13. avgusta ove godine, a koju će tek rebalansom uvrstiti u Plana javnih nabavki.

„Period raspoloživosti sredstava kredita je 12 mjeseci i rok otplate revolving kredita je 12 mjeseci. Ugovorni organ zadržava mogućnost da isplatu kredita izvrši i prije isteka roka od 12 mjeseci, bez dodatne naknade“, naveli su u ERS.

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi do 300.000 KM, a maksimalna efektivna kamatna stopa treba da iznosi 4,20 odsto fiksno.

U ERS za CAPITAL kažu da je to samo nastavak prethodnog revolving kredita.

„Matično preduzeće je tokom prošle godine imalo otvorenu revolving kreditnu liniju koju smo iskoristili za davanje dijela otpremnina radnika elektrodistributivnih preduzeća. Obzirom da želimo da i u ovoj godini  imamo na raspolaganju otvorenu revolving liniju potrebno je ponovo provesti neophodne procedure za nabavku revolving kredita“, istakli su u Matičnom preduzeću ERS.

Podsjećamo, elektrodistributivna preduzeća zapala su u probleme zbog reorganizacije, isplate otpremnina i gubitka potrošača, a Matično preduzeće im je kreditom od sedam miliona pokušalo da pomogne da prevaziđu težak period, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu „Distributivna preduzeća ERS-a izgubila 57 miliona KM“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име