Naslovna Republika Srpska Šta će avion Vlade Republike Srpske danas na Braču?

Šta će avion Vlade Republike Srpske danas na Braču?

0
Izvor: BN

„Avion Vlade Republike Srpske, koji je u protekloj godini u svrhu privatnih putovanja prokrstario od Praga, preko Beča, do Soluna, Rima, Lugana, danas je odletio do Brača.

Budući da nije najavljena nikakva zvanična posjeta tom hrvatskom ostrvu, očigledno je da je neko od zvaničnika odlučio da pruži svoju podršku turizmu Hrvatske i odleti na otvaranje ljetnje sezone“, rekao je član Predsjedništva PDP-a Milanko Mihajilica.

Mihajilica kaže da je javna tajna da vlastodršci avion koji plaćaju građani Republike Srpske koriste za šoping ture sa prijateljima ili porodična putovanja:

„U stanju su da nas zaduže preko 600 miliona KM, što će isplaćivati i buduće generascije, onda od toga dijele mizerne jednokratne pomoći borcima i penzionerima, pa čak i tada praveći podjelu na one koji zaslužuju i one koji ne zaslužuju pomoć. Penzionerima se dodijeli 50 KM novca svih nas, pa onda potroše desetine hiljada KM, opet našeg novca, na svoj komfor i privatna putovanja“, kaže Mihajilica.

On on dodaje da nema nikakvo razumijevanje za postupke vlasti u Republici Srpskoj:

„Čini se da je bilo iscrpljujuće da donesu odluku da se sruši crkva, svetinja, javno osramoti institucija Crkve, srpski narod i Republika Srpska pred očima cijelog svijeta. Mene je danas sramota ove vlasti, osjećam se tužno, ali je očigledno nekome od njih pod hitno, isti dan, trebao ‘zasluženi’ odmor na hrvatskom primorju“, zaključuje Mihajilica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име