Naslovna Hercegovina Trebinje Sve službe spasavanja u akciji: Centralno obilježavanje Dana civilne zaštite u Trebinju

Sve službe spasavanja u akciji: Centralno obilježavanje Dana civilne zaštite u Trebinju

0
Izvor: Trebinje 24
Vjezba štit 2021 trebinje os jova jovanovic zmaj speolozi
Foto: TrebinjeLive

 

Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske danas je izvla pokaznu  vježbu “Štit 2021” u Trebinju kao centralnu ceremoniju obilježavanja 1. marta, Dana zaštite i spasavanja – Dana civilne zaštite Republike Srpske i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Zvukovi sirena, nadlijetanje helikoptera, policijska i vatrogasna vozila na glavnim ulicama , sve je ovo danas bilo u Trebinju u okviru  pokazne vježbe “Štit“ koju je povodom 1. marta Dana civilne zaštite organizovala Republička uprava civilne zaštite.

U akciji su učestvovale specijalizovane jedinice Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Pokazne vježbe su nastavljene na tri lokacije, ispred trebinjskih osnovnih škola, a pokazana je i bezbjedna evakuacija učenika u slučaju zemljotresa.

Jedna od tački vježbe bilo je  policijsko hapšenje osumnjičene osobe na prometnoj raskrsnici u gradu, javlja Srpska info.

FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

 

Tokom vježbe, u kojoj je učestvovalo više od 100 pripadnika ovih službi,  prikazano je reagovanje u slučaju zemljotresa – otkrivanje, evakuacija i medicinsko zbrinjavanje unesrećenih u urušenim objektima, a koordinisano je izvođena u krugu i zgradama tri trebinjske osnovne škole.

 

Vjezba stit2.jpg

Vjezba stit3.jpg

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име