Naslovna Hercegovina U Hercegovini oduzete cigarete vrijedne 225.000 KM, iz saobraćaja isključeno 4.359 vozača

U Hercegovini oduzete cigarete vrijedne 225.000 KM, iz saobraćaja isključeno 4.359 vozača

0
Izvor: Srna

Policijska uprava Trebinje je u prethodna tri mjeseca zaplijenila cigarete bez akcizne markice u iznosu od 225.000 KM, rekao je načelnik Sektora za privredni kriminalitet ove uprave Željko Đogović

U Hercegovini oduzete cigarete vrijedne 225.000 KM, iz saobraćaja isključeno 4.359 vozača

stop-policija.jpg

Policijska uprava Trebinje je u prethodna tri mjeseca zaplijenila cigarete bez akcizne markice u iznosu od 225.000 KM, rekao je načelnik Sektora za privredni kriminalitet ove uprave Željko Đogović.

 

Đogović je rekao da je Policijska uprava Trebinje od januara do marta evidentirala 65 krivičnih djela, što je manje za 7,1 odsto od istog perioda lani.

“Od ukupnog broja krivičnih djela na opšti kriminalitet se odnose 53, privredni kriminalitet osam, na zloupotrebu droge jedno i bezbjednost javnog saobraćaja tri krivična djela”, izjavio je Đogović na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada ove uprave za prethodna tri mjeseca.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa naveo je da je u ovom periodu znatno smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa teže povrijeđenim licima, manji je broj prekršaja u oblasti javnog reda i mira, a broj krivičnih djela je u padu za sedam odsto.

Laketa je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje ocijenio zadovoljavajućim.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak rekao je da je u prethodna tri mjeseca evidentirano 67 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje za 24,7 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja, Kozjak je naveo da je od januara do marta evidentirano 67 saobraćajnih nezgoda, što je manje za 27 nezgoda ili 28,7 odsto od uporednog perioda.

“Ukupno je evidentirano 4.359 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a iz saobraćaja su isključena 334 vozača, što je više za 61,4 odsto nego prethodne godine”, rekao je Kozjak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име