Naslovna Herceg Sport Vaterpolo spektakl na Klinju

Vaterpolo spektakl na Klinju

0
Izvor: Herceg Sport

Vaterpolo Srpske imao je danas najbolju promociju na jezeru Desivoje (Vrba), gdje su snage odmjerili vaterpolisti banjalučkog Borca i trebinjskog Leotara. Istorijski meč, pred više od 500 posjetilaca, koji su svjedočili istoriji. Prvi put, vaterpolo utakmica na jednom jezeru, pravi praznik sporta koji ima nevjerovatnu popularnost.

Nakon skokova, koji su održani juče na jezeru Klinje, čime je upotpunjen vikend na vodi u okviru kulturno – sportskog ljeta, uživali su Gačani ali i posjetioci iz susjednih gradova kojih je bilo u velikom broju.

Vaterpolisti dva kluba odmjerili su snage u dvije kategorije, pioniri i kadeti. U starijem uzrastu Leotar je slavio 7:1, dok su kod mlađih ponovo Trebinjci bili uspješniji, na kraju konačnim rezultatom 10:5.

 

 

„Odličan dan, jedno pravo iskustvo, kvalitetan i dobar vaterpolo. Prvi put igramo vaterpolo na jezeru, dvije prave utakmice, revijalnog karaktera. Ovo je veliki korak za cijelu Hercegovinu, ali i Republiku Srpsku. Na ovakvim primjerima oživjeće vaterpolo i mi vjerujemo da ima nade za naš sport“, kazao je Nikola LJešković, trener PVK “Leotar“.

I trener Banjalučana, Nemanja Simurdić, impresioniran je današnjim „spektaklom“, kako ga je on nazvao.

„Zaista mi iz VK „Borac“ puno putujemo ali ovo je nešto posebno, potpuno novo iskustvo. Jednostavno svi smo uživali, sjajna voda na jezeru, po svim propozicijama. Ovo je bilo bez greške, rado ćemo uvijek doći u Gacko. Imate prelijepo jezero, prirodu, djeca i ja smo oduševljeni“, kazao je Simurdić.

Zasluge za to idu prevashodno Javnoj ustanovi „Kulturno – sportski centar“, koja je predložila vaterpolo kao novi događaj u okviru manifestacije „Kulturno – sportsko ljeto Gacko 2021“. Ispred Opštine Gacko koja je inicijator ovogodišnjeg gatačkog ljeta, današnje susrete otvorio je načelnik opštine, dr Ognjen Milinković.

„Srećan sam što smo imali jednu ovakvu vaterpolo predstavu, prvu u Evropi ovakvog tipa na 1.070 metara nadmorske visine, revijalnog karaktera. Ovo je prava promocija našeg grada, jezera Desivoja i svih ljepota koje imamo, a sve to nastavak je jučerašnjih skokova sa brane Klinje, u sklopu naše nove manifestacije. Uspjeli smo, dobili smo najbolje ocjene, imamo još dosta zanimljivih događaja, zato poziv za sve da dođu u Gacko“, kazao je načelnik Milinković.

Pored domaćih, posjetilaca i onih iz Hercegovine, tu su bili i zanimljivi turisti koji su, vidjevši dobru atmosferu svratili, a bilo ih je i iz Mađarske, Austrije i Rusije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име