Naslovna Izdvajamo Vlast daje mrvice narodu, dok im inflacija uzima posljednju marku iz džepa!

Vlast daje mrvice narodu, dok im inflacija uzima posljednju marku iz džepa!

0

Vlast nastavlja da svjesno uzima iz džepova naroda i poslednju marku kroz skupe namete a onda od istog tog novca teatralno najavljuju nekakvo simbolično povećanje plata. Daju mrvice a uzimaju puno više i raspoređuju pred izbore kako bi dobili glasove, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS komentarišući odsustvo mjera kojim bi se pomoglo stanovništvu da prebrodi ekonomsku krizu.

„Vladajuća većina u Republici Srpskoj i na nivou BiH istovremeno opstruiše sve razumne i provodive prijedloge mjera i konkretne pokušaje da se pomogne građanima.  Naše prijedloge ukidanja akcize na gorivo, smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice i ograničavanja marže koju pumpari uzimaju kao profit su odbili. Uzimaju novac i slade se na mukama građana,“ – poručio je Šarović.

On je naglasio da Vlada RS treba da pogleda koje mjere ovih dana provodi Srbija koja je ograničila cijene osnovnih životnih namirnica na period od 60 dana.

„Tražimo da se i naša vlast pokrene kao vlast u Srbiji i u drugim zemljama.  Inflacija na mjesečnom nivou iznosi 2,7 posto a potrošačka korpa veća je za 50% samo za prva četiri mjeseca 2022. godine. Cijene namirnica najbrže rastu u Republici Srpskoj a cijena goriva je veća na pumpama u Republici Srpskoj nego u Federaciji BiH. Vlast ćuti, ogigledno nemaju plan već samo razmišljaju kako da podijele višak novca u budžetu koji se puni zahvaljujući inflaciji“, zaključio je Šarović.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име