Naslovna Hercegovina Gacko Zašto SNSD u Gacku ćuti nakon napada na SDS-ovog odbornika Sava Starovića!?

Zašto SNSD u Gacku ćuti nakon napada na SDS-ovog odbornika Sava Starovića!?

0

U ponoćnim satima 9. aprila ove godine odbornika u Skupštini opštine Gacko Sava Starovića fizički je napao izvjesni Danijel Andrić koji je suprug Nataše Andrić, direktorice JP Vodovod u Gacku. Fizičkom napadu na odbornika Srpske demokratske stranke prethodila je sjednica Skupštine opštine Gacko koja je između ostalih tačaka dnevnog reda razmatrala Izvještaj o radu gatačkog Vodovoda. Brzom intervencijom pripadnika Policijske stanice Gacko spriječen je incident koji je u svakom slučaju prijetio da eskalira.

Srpska demokratska stranka se sutradan u jutarnjim satima oglasila saopštenjem kojim je najoštrije osudila fizički napad na odbornika Starovića, a u večernjim satima lokalni SDS je održao vanrednu sjednicu Izvršnog odbora nakon koje su javnost obavijestili o usvojenim zaključcima i zvaničnim stavovima te stranke. I pored toga što je SDS pozvao SNSD da i ta stranka zvanično osudi napad na odbornika Starovića, to se nije desilo. Zvanično, uz SDS osudu fizičkog napada na odbornika u Skupštini opštine Gacko uputila je Partija demokratskog progresa.

Iz gatačkog SDS je saopšteno da će predsjednik odbora te stranke uputiti zvanični poziv svim parlamentarnim političkim subjektima u Opštini Gacko na zajednički sastanak povodom nemilog događaja. Danas smo kontaktirali predsjednika opštinskog odbora SDS Vukotu Govedaricu da nam kaže šta je preduzeo po najavljenoj inicijativi i da li je došlo do zajedničkog sastanka.

„ Ja sam se u ime Srpske demokratske stranke juče pismenim putem obratio svim parlamentarnim političkim partijama sa namjerom da otvorimo dijalog i da kao odgovorni i razumni ljudi usaglasimo zajedničke stavove i prevaziđemo problem pred kojim ne smijemo i ne možemo zatvarati oči. U pozivu koji smo naslovili svima bili smo slobodni da ponudimo termine u utorak ili srijedu sa otvorenim dogovorom da usaglasimo tačnu satnicu i mjesto održavanja zajedničkog sastanka. Nažalost još uvijek nemamo zvaničnu potvrdu SNSD i Demosa dok su svi ostali potvrdili svoje prisustvo navedenom sastanku”, rekao nam je Govedarica.

Govedarica ističe da je za danas sastanak propao i da očekuje da će se postići dogovor tokom dana ili najkasnije ujutru i da nema namjeru da nekoga moli da dođe na zajednički sastanak.

„Sve je stvar razuma i odgovornosti. Da je kojim slučajem obrnuta situacija, SDS bi prije svega osudio takav čin i ono što bi najmanje mogli da uradimo jeste da se odazovemo na poziv da razgovaramo kako prevazići problem i učiniti sve da se ovakve stvari ubuduće ne ponove. Jedan od odbornika SNSD je na protekloj sjednici Skupštine oštro kritikovao Izvještaj o radu Doma zdravlja. Zamislite da je suprug direktorice Doma zdravlja poslije dan ili dva fizički nasrnuo na tog odbornika SNSD? Uvjeren sam da bi SNSD imao potpuno drugačiji pristup. No dobro, ipak ću biti optimista, očekujem da će se lokalni SNSD ali isto tako i Demos sutra odazvati sastanku i da ćemo postići konsenzus na ovu temu“, zaključuje Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име