Naslovna Hercegovina Trebinje Bubalo izabran za prvog čovjeka DNS u Trebinju

Bubalo izabran za prvog čovjeka DNS u Trebinju

0
Izvor: Srpska Info

Na Izbornoj skupštini DNS u Trebinju sinoć je za prvog čovjeka Gradskog odbora te stranke izabran Srđan Bubalo.

Biti predsjednik Gradskog odbora ili prvi među jednakim u DNS je velika čast i obaveza. Čast je jer je DNS pokazao da je partija sa karakterom. Nikad nismo željeli da prenosimo nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivou BiH, bez obzira na pritiske. To su neki radili pa kasnije se posipali pepelom i govorili da su bili naivni – rekao je novoizabrani predsjednik.

Bubalo ističe da je DNS pokazao karakter kada je u opštinama u kojima je imao odlučujuću ulogu nije rasprodavao svoje resurse već ih ljubomorno čuvao za svoje građane i nije trgovao, jer uvijek je interes građana iznad svih drugih interesa.

– DNS je pokazao i svoj karakter prije deset mjeseci kada je napustio ovu nenarodnu vlast kojoj su interesi pojedinac važniji od interesa države. DNS se nikad u životu nije odricao Republike Srpske i uvijek je bio sa istim stavom. Nije postojala ta sila koja je funkcionere DNS natjerala da nešto urade protiv Republike Srpske – poručio je Bubalo.

On ističe da je DNS uradio za Trebinje dosta stvari i da će svojim radom nastaviti da se bore za bolje Trebinje.

Sinoćnja Izborna skupština DNS, kako ističe Bubalo, nije kraj, već početak.

– Ova skupština je kamen od kojeg se možemo odgurniti i širiti priču promjena u Trebinju i cijeloj Republici Srpskoj – rekao je Bubalo i dodao da je jedini poraz u politici nedostatak ambicije, nedostatak volje.

Izbornoj skupštini DNS Trebinje prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić koji je pored podrške novoizabranom predsjedniku i Gradskom odboru poručio da je DNS pojeo svoj strah i da ide na pobjedu.

– Znam da nije lako biti DNS, a pogotovo u Trebinju, ali uvjerio sam se da ljudi žele promjene i da su se oslobodili straha, i da veliko prisustvo ljepšeg pola pokazuje da su žene uvijek hrabrije od muškaraca, što je i stub DNS, snaga žena u odborima širom Srpske – rekao je Nešić.

On ističe da Demokratski narodni savez nije moguće uništiti, šta svakodnevno i dokazuju tako što su u odborima dobili mlade ljude, čestite ljude i vrijedne ljude, bez straha.

– Nenad Nešić i DNS ne dijele Republiku Srpsku na istok i zapad, za nas je Srpska ista od Trebinja do Кrupe na Uni. Nema istoka i zapada već postoji samo jedna Republika Srpska. Moja politika je za bogatu Republiku Srpsku – rekao je on.

Nešić je poručio da će DNS u Trebinju biti jak i svi zajedno će osloboditi Trebinje.

– DNS će 2022. godine biti dio vlasti koja će donijeti preporod Republici Srpskoj – kategoričan je Nešić.

Pored predsjednika GO izabrani su članovi Gradskog odbora DNS Trebinje, članovi Nadzornog odbora i Statutarne komisije, kao i delegati za Skupštinu DNS.

(Srpskainfo)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име