Naslovna Region Budva pred potpunim zatvaranjem, porast slučajeva virusa korona

Budva pred potpunim zatvaranjem, porast slučajeva virusa korona

0
Zbog pogoršane epidemiološke situacije predsjednik Opštine Budva Marko Carević traži od nadležnih potpuno „zaključavanje“ te opštine. U Budvi je trenutno 696 aktivnih slučajeva virusa korona.
Carević se pismom obratio crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, kao i Savjetu za borbu protiv virusa korona, u kojem navodi da bi to podrazumijevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavljanje nastave u školama (prelazak na onlajn nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagodi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17.00 do 5.00 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17.00 do 5.00 časova narednog dana.

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom i zatvorenom prostoru i fitnes centara, prenijeli su crnogorski mediji.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име